Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bild neagă informațiile despre înlocuirea editorilor cu Inteligența Artificială, dar 'va folosi tot mai mult AI pentru a sprijini activitatea jurnalistică'

Media Impact
Bild

Compania germană de tabloide Bild a negat informațiile conform cărora concediază părți din echipa sa editorială și înlocuiește angajații cu inteligență artificială și „procese automatizate”.

The Guardian și alte instituții de presă au raportat pe 21 iunie că firma de editură-mamă a Bild, Axel Springer SE, plănuia să înlocuiască o serie de joburi editoriale cu AI (Inteligență Artificială), citând un e-mail intern, conform cointelegraph.com.

Cu toate acestea, directorul de comunicații al Grupului Bild, Christian Senft, a declarat pentru Cointelegraph că „rapoartele sunt false” și că „cu măsurile noastre actuale, nu avem intenția de a înlocui jurnalismul cu inteligența artificială”.

În schimb, Senft a spus că anunțul se referă la un program de restructurare pentru edițiile de ziare regionale, care implică reducerea de la 18 ediții regionale la 12 până la sfârșitul anului și închiderea a 10 din 15 birouri regionale, multe funcții fiind mutate central la Berlin.

Prin urmare, aceste sarcini precum secretariate și producție foto nu mai sunt necesare în regiuni”, a spus el, reiterând că reducerile de locuri de muncă asociate nu au nimic de-a face cu AI.

Senft a confirmat că mișcările vor afecta angajații dar dintr-un „numărul mai mic de trei cifre”. El a clarificat, de asemenea, că anunțul afirmă că compania „va folosi tot mai mult AI pentru a sprijini activitatea jurnalistică”.

În acest scop, abordăm subiectul cu o minte deschisă și avem în prezent numeroase inițiative cu care explorăm domenii de aplicare a AI pentru brandurile noastre jurnalistice, atât în ​​procesele de producție ale redacțiilor, cât și în raport cu experiența cititorului" a adăugat Senft.

Folosirea AI creează mai mult timp și spațiu pentru creativitatea jurnalistică pentru editori și reporteri. Oriunde susține inteligența artificială, un jurnalist trebuie întotdeauna să verifice chiar și de două ori rezultatul la Axel Springer.

Tabloidul cotidian a fost fondat în iunie 1952. În anii 1980, Bild ar fi vândut mai mult de cinci milioane de exemplare pe zi. Până în 2010, circulația Bild a scăzut la 3,55 milioane, potrivit Mondo Times. Din 2022, ziarul tipărit avea doar un tiraj de puțin peste 1 milion, potrivit Media Impact.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.