Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bill Clinton a refuzat invitația Reginei Elisabeta la ceai: Fostul președinte al SUA a ales să meargă la cumpărături și să ia cina într-un restaurant indian

Bill Clinton

Fostul președinte american Bill Clinton a refuzat să meargă la Palatul Buckingham pentru a bea ceai în compania Reginei Elisabeta a II-a în timpul vizitei în Regatul Unit din 1997, deoarece și-a dorit „să fie turist” și să facă cumpărături, arată documentele publicate de Arhiva Națională Britanică, potrivit smartradio.ro.

Clinton a fost invitat la ceai, dar președintele nu a acceptat pentru că dorea să se implice în alte activități pe care Londra i le putea oferi – a mers la cumpărături și a luat cina într-un restaurant indian.

Vizita a fost programată într-un moment important pentru relațiile dintre cele două țări, la câteva săptămâni după ce Tony Blair devenise prim-ministru al Angliei. Ambele state doreau să „îi prezinte pe președinte și pe premier lumii întregi drept tineri, dinamici și lideri de anvergură.”

„Americanii au spus că președintele și doamna Clinton sunt recunoscători pentru invitația Reginei la ceai, dar doresc să refuze în mod politicos”, a scris secretarul de la Downing Street de la acea vreme, Philip Barton.

„Președintele a spus că ‘vrea să fie turist’ și că este interesat de a vizita o grădină, magazine și un restaurant indian”, menționează Barton. „Sperau că premierul le va ține companie”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.