Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bill Clinton anunță că are Covid-19: Fostul preşedinte american face apel la vaccinare

BBC
Bill Clinton

Fostul preşedinte american Bill Clinton a anunţat, miercuri, că a fost testat pozitiv pentru Covid-19 şi că prezintă simptome uşoare, transmite CNN, potrivit News.ro.

"Sunt recunoscător pentru că am fost vaccinat, ceea ce a făcut ca infectarea mea să rămână uşoară şi îi îndemn pe toţi să facă acelaşi lucru, mai ales când intrăm în lunile de iarnă", a declarat Clinton într-un tweet.

Fostul preşedinte, în vârstă de 76 de ani, a adăugat că "se simte bine în general” şi este izolat la domiciliu.

Clinton a fost spitalizat anul trecut pentru o infecţie a tractului urinar care s-a răspândit în fluxul sanguin. De asemenea, el a suferit o operaţie de bypass cardiac cvadruplu în 2004 şi i s-au introdus două stenturi pentru a deschide o arteră în 2010.

Cel de-al 42-lea preşedinte este cel mai recent membru al clubului preşedinţilor care a fost testat pozitiv pentru virus.

Preşedintele Joe Biden a contractat Covid-19 în această vară, iar preşedintele de atunci, Donald Trump, a fost testat pozitiv în octombrie 2020. Fostul preşedinte Barack Obama a avut, de asemenea, o infectare uşoară la începutul acestui an.

Cazurile de Covid-19, spitalizările şi decesele au rămas stabile în SUA în ultimele săptămâni, deşi impactul virusului nu a dispărut: în medie, peste 300 de americani mor şi 3.400 de persoane sunt spitalizate în fiecare zi cu Covid-19, potrivit datelor Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA.

Doar 12% dintre persoanele eligibile din SUA au primit rapelul actualizat pentru Covid-19, potrivit CDC, iar 1 din 5 persoane din întreaga ţară rămâne complet nevaccinată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.