Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bill Clinton surprinde: Am știut în 2011 că era doar o chestiune de timp până când Putin va ataca Ucraina

Bill Clinton

Bill Clinton surprinde: Am știut în 2011 că era doar o chestiune de timp până când Vladimir Putin va ataca Ucraina!

Financial Times a publicat citate din Bill Clinton în care acesta spune că în 2011 știa că era doar "o chestiune de timp" până când Vladimir Putin va ataca Ucraina, relatează The Guardian.

Citând o apariție a fostului președinte american alături de soția sa Hillary, Joshua Chaffin scrie: Bill Clinton a declarat că și-a dat seama în 2011 că era "doar o chestiune de timp" până când Vladimir Putin va acționa asupra Ucrainei, după o discuție înfiorătoare cu președintele Rusiei la Davos, în Elveția.

Putin ar fi respins acordul

În timpul acelei întâlniri, a spus Clinton, Putin a respins un acord negociat de SUA și convenit de predecesorul său, Boris Elțîn, de a respecta teritoriul Ucrainei în schimbul renunțării de către Kiev la arsenalul nuclear din epoca sovietică.

"Vladimir Putin mi-a spus în 2011 - cu trei ani înainte de a cuceri Crimeea - că nu este de acord cu acordul pe care l-am încheiat cu Boris Elțîn", și-a amintit fostul președinte american. "El a spus ... 'Nu sunt de acord cu el'. Și nu îl susțin. Și nu sunt obligat de el'. Și am știut din acea zi că era doar o chestiune de timp".

Finalul războiului? Dar cum?

În același articol, Hillary Clinton a vorbit despre cum ar putea lua sfârșit războiul:

Pentru a pune capăt ostilităților, a susținut Hillary Clinton, Ucraina trebuie fie să învingă Rusia, fie cel puțin să recupereze teritoriul pierdut în est de la invazia Rusiei de anul trecut. "Au nevoie de o pârghie", a spus ea. "Nu aș avea încredere în el [Putin] la o masă de negocieri în nicio circumstanță, decât dacă ucrainenii - susținuți de noi - au suficiente pârghii."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.