Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bill Gates: Viața ar fi mai bună cu un guvern mondial

bill-gates

Într-un interviu recent pentru publicația germană Süddeutsche Zeitung, Bill Gates, fondatorul Microsoft, s-a pronunțat în favoarea unui guvern mondial.

„Să luăm ca exemplu ONU, care a fost creată special pentru securitatea pe glob. Suntem pregătiți pentru război pentru că am luat măsuri de siguranță. Avem NATO, avem divizii, jeepuri, oameni antrenați. Dar ce facem cu epidemiile? Avem doctori câte avioane avem, dar cercetători? Dacă ar exista ceva precum un guvern mondial, am fi mai bine pregătiți”, spune acesta, potrivit semneletimpului.ro.

Care e ideea din spatele gândirii lui Gates? Este destul de simplu. Între 1918 și 1919, gripa spaniolă a omorât între 20 și 40 de milioane de oameni de pe tot globul, mai mulți decât victimele Primului Război Mondial. Iar cel mai grav lucru este că nici măcar nu știm care a fost sursa acestei boli, denumită „spaniolă” pentru că presa din Spania a vorbit prima dată despre ea.

Epidemia de Ebola a fost pentru Gates o demonstrație că, în multe feluri, astăzi suntem mai vulnerabili în fața unei catastrofe infecțioase decât eram acum un secol. Pe baza calculelor sale, Gates estimează că o boală precum gripa spaniolă ar putea omorî astăzi 33 de milioane de oameni în 250 de zile. Tot pe baza calculelor sale, crede că există o probabilitate mai mare de 50% ca o epidemie mai gravă ca Ebola să se răspândească în următorii 20, 30 de ani.

Acesta este contextul în care Gates a făcut referirea la guvernul mondial, care este de cele mai multe ori considerat un subiect ce ține de teoria conspirației. Din când în când însă, unii dintre cei mai puternici oameni de pe planetă aruncă ideea în spațiul public. De data aceasta, a fost cel mai bogat om din lume, dar să nu uităm că doar cu 4 ani în urmă, un document emis de Consiliul Pontifical pentru Justiție și Pace pleda pentru o „autoritate politică mondială”, în acord cu viziunea prezentată de papa Ioan al XXII-lea, în 1963, și de papa Benedict al XVI-lea, în 2009.

Până la urmă, acesta este punctul spre care liderii politici încearcă să împingă lucrurile, stabilirea unor centre politice regionale, prin organizații politico-financiare precum Uniunea Europeană și Uniunea Eurasiatică. Experiența de până acum pare să indice însă că astfel de eforturi nu vor genera rezultatele pozitive scontate.

Sursa foto

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.