Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Billie Eilish şi Lenny Kravitz, pe scenă la un concert organizat în contextul 'Summitului pentru un nou pact financiar'

Captura facebook
Billie Eilish

Billie Eilish şi Lenny Kravitz, pe scenă la un concert organizat în contextul 'Summitului pentru un nou pact financiar'.

Cântăreţi, printre care Billie Eilish şi Lenny Kravitz, politicieni şi activişti au urcat pe scenă, joi, la Paris, cu ocazia unui eveniment la care s-au solicitat măsuri pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice şi a inegalităţii, în contextul "Summitului pentru un nou pact financiar" la care participă o serie de lideri mondiali şi reprezentanţi ai unor instituţii emblematice, transmite Reuters.

Organizat de grupul nonprofit Global Citizen, evenimentul "Power Our Planet: Live in Paris" a inclus spectacole muzicale şi discursuri susţinute de activişti pentru climă şi lideri din Brazilia, Kenya, Barbados şi Banca Mondială, precum şi celebrităţi, inclusiv actriţa malaeziană de origine chineză, recompensată cu Oscar, conform Agerpres.

"Ne aflăm într-un moment de mare urgenţă... Avem mare nevoie să ne schimbăm întregul sistem astfel încât oamenii cei mai afectaţi de criza climatică să primească lucrurile de care au nevoie pentru a lupta împotriva ei", a spus Billie Eilish pe o scenă amplasată în parcul Champ de Mars din Paris, în apropierea Turnului Eiffel.

În timpul concertului său, Lenny Kravitz a transmis publicului: "Vreau să fim cu toţii parte a soluţiei, nu a problemei".

Concertul a avut loc în contextul unui summit la care participă aproximativ 40 de lideri care caută să dea impuls unei noi agende financiare globale.

Iniţiativa îşi propune să stimuleze finanţarea de criză pentru statele cu venituri scăzute şi să uşureze povara datoriilor acestora, să reformeze structurile financiare internaţionale apărute după cel de-al doilea război mondial şi să elibereze fonduri pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice.

Anterior, în cursul zilei de joi, Banca Mondială a declarat că va relaxa condiţiile de finanţare pentru ţările afectate de dezastre naturale, iar Fondul Monetar Internaţional a indicat că a atins ţinta de 100 de miliarde de dolari disponibile pentru naţiunile vulnerabile.

Printre artiştii care au cântat cu ocazia "Power Our Planet: Live in Paris" s-au numărat şi muzicianul Jon Batiste şi cântăreaţa H.E.R., pe scena evenimentului din parcul Champ de Mars urcând de asemenea actriţele Diane Kruger şi Connie Britton, care au susţinut discursuri.

"Summitul pentru un nou pact financiar" se va încheia vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.