Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bine de știut pentru o imunitate de fier: care este cea mai bună băutură și cine trebuie să o evite

Radu Pop
Pinterest
ceai de tei

Bine de știut pentru o imunitate de fier: care este cea mai bună băutură și cine trebuie să o evite

Ceaiul de câtină este considerat unul dintre cei mai puternici biostimulatori ai imunității. Sursă importanta de minerale esențiale: potasiu, fier, zinc și magneziu, cătina susține funcționarea corectă a principalelor sisteme și organe.

Cu numeroase beneficii pentru sănătate, cătina, „ginsengul românesc”, își merita pe deplin titlul de cel mai bun antioxidant al organismului.

Ceaiul de cătină se prepară astfel

La o ceașcă de 250 ml cu apă fierbinte adăugați o linguriță de fructe de cătină sau un pliculeț cu ceai, iar mai apoi se lasă la infuzat în jur de 3-4 minute. Dacă nu vă va plăcea gustul acrișor al licorii, puteți opta să o îndulciți cu zahăr sau cu puțină miere (doar după ce lichidul s-a mai răcit puțin). Nu trebuie să se consume mai mult de 2-3 cești de ceai de catina în fiecare zi, informează frunza-verde.ro.

Ceaiul de cătină este considerat unul dintre cei mai puternici biostimulatori ai imunitătii

Consumat cu regularitate, mai ales în sezonul rece, acesta previne îmbolnăvirea de gripă sau răceala, iar la nevoie grăbește vindecarea.  Fructul de cătină este bogat în antioxidanți puternici, care combat efectele negative ale radicalilor liberi. Consumul de suc de cătină, de pildă, contribuie la reducerea nivelului de inflamație cronică din organism, prevenind sindromul metabolic, al diabetului zaharat si a altor afectiuni persistente asociate inflamației cronice.

Cine trebuie să o evite

Pe lângă beneficiile uimitoare, cătina are și reacții adverse. Nu este recomandă în sarcină și nici celor care suferă de diaree cronică, pentur că aceasta are un ușor efect laxativ. În ceea ce privește siropul de cătină cu miere, sucul de cătină cu miere sau ceaiul de cătină, contraindicații importante sunt: tratamentul cu anticoagulante sau perspectiva unei intervenții chirurgicale în viitorul apropiat. Cătina acționează ca un fluidizant al sângelui și crește riscul de apariție a vânătăilor și sângerărilor dificil de controlat.

De asemenea, avertizează specialiștii, cătina este contraindicată în cazul persoanelor simptomatic hipotensive sau al celor care urmează un tratament antihipertensiv. Discută cu medicul despre dozele și forma de administrare care ar putea fi mai potrivite pentru tine, astfel încât să te bucuri de beneficiile cătinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.