Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Binecuvântare din elicopter în Panama pentru a marca Săptămâna Patimilor pe vreme pe COVID-19

Pinterest
elicopter Sikorsky S-76 B

Ahiepiscopul de Panama, Jose Domingo Ulloa, a urcat duminică la bordul unui elicopter alături de un bust al Fecioarei Maria şi de un chivot pentru a oferi credincioşilor o binecuvântare din aer în plină pandemie de coronavirus şi pentru a marca astfel începutul Săptămânii Patimilor la catolici, relatează EFE.

Purtând o mască sanitară, arhiepiscopul oficiase cu puţin timp mai devreme o liturghie fără public într-un hangar pe unul din aeroporturile din Ciudad de Panama, situat într-o bază militară, în contextul în care bisericile din ţară au fost închise, transmite Agerpres.

El a survolat apoi capitala şi împrejurimile, unde localnicii au plasat ramuri şi frunze de palmier în faţa porţilor pentru a primi această binecuvântare.

"Vrem să însufleţim viaţa credincioşilor cu această dimensiune spirituală", a spus monseniorul Ulloa la urcarea în elicopter. "Suntem pe cale să trăim un lucru inedit în istoria creştinismului, celebrarea Săptămânii Mari fără public în locaşurile noastre", a precizat el.

Citește și: VIDEO Cum să îţi faci acasă o mască de protecţie împotriva COVID-19

Panama şi-a închis graniţele, a suspendat cursurile şcolare, a interzis intrarea străinilor în ţară şi a instituit izolarea obligatorie, cu ieşiri din casă limitate la două ore pe zi pentru cumpărăturile esenţiale.

Începând din această săptămână, bărbaţii au voie să iasă din locuinţe pentru a merge la supermarketuri sau la farmacie în zilele de joi şi de sâmbătă, în timp ce femeile pot face acest lucru în zilele de luni, miercuri şi vineri. Duminica, niciun panamez nu are voie să îşi părăsească locuinţa.

Duminica Floriilor nu a făcut excepţie, străzile au rămas pustii şi tăcute, cu excepţia cântecelor creştine care s-au auzit de la ferestrele rezidenţilor, în timpul acestei binecuvântări ieşite din comun.

Panama, o ţară din America Centrală cu o populaţie de 4 milioane de locuitori, a raportat duminică 1.988 cazuri de Covid-19 şi 54 de decese.

Pe Twitter, anumiţi panamezi au criticat decizia utilizării unui elicopter finanţat de contribuabili pentru a celebra un eveniment religios.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.