Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Binomul Toader - Dăncilă ține PSD în șah

sah

PSD nu se grăbește cu moțiunea simplă prin care opoziția cere schimbarea din funcție a ministrului Justiției, jocurile de culise devenind tot mai complicate pe zi ce trece. Unii PSD-iști au început să o arate cu degetul și pe Viorica Dăncilă.

Liderul PSD Liviu Dragnea i-a dat lui Tudorel Toader două săptămâni să ia o decizie privind modificarea prin ordonanță de urgență a legislației în domeniul justiției.

PSD a oprit, miercurea trecută, votul din Camera Deputaților cu privire la Tudorel Toader, prin boicotarea ședinței de plen.

Moțiunea simplă ar fi trebuit să intre astăzi la vot. Total atipic, azi nu se va organiza o ședință de vot final la Camera Deputaților, social-democrații invocând faptul că se votează în plenul reunit bugetul de stat trimis de Klaus Iohannis la reexaminare.

Pentru moment, PSD a decis ca deputații să voteze în cazul Toader miercurea viitoare.

În continuare, negocierile continuă.

Surse din coaliția de guvernare au spus ȘTIRIPESURSE.RO că situația este tulbure.

1. Debarcarea lui Toader este ultima soluție în PSD, pentru că numirea unui nou ministru trece pe la Klaus Iohannis. Cu toate acestea, mai mulți social-democrați vor ca ministrul Justiției să-și dea demisia dacă nu este de acord cu deciziile partidului, spun surse din PSD.

2. În coaliția de guvernare PSD-ALDE nu există o decizie finală privind calea de urmat în cazul modificării legislației în domeniul justiției, așa că toată lumea așteaptă semnalul lui Dragnea și Tăriceanu.

3. În PSD au început să apară nemulțumiri și la adresa premierului Viorica Dăncilă. Șefei Guvernului i se reproșează în partid că nu este suficient de autoritară și că prin atitudinea acesteia încurajează pasul pe loc al ministrului Justiției.

4. PSD nu vrea să deschidă un front de luptă cu partenerii de la ALDE, susținători ai lui Tudorel Toader.

Citește și: SURSE - Lista PSD la europarlamentare: 3 noi candidați de forță

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.