Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biofarm a înregistrat un profit net în creştere, în 2022

biofarm

Biofarm a raportat, în 2022, un profit net de 70,9 milioane lei, în creştere cu 18% faţă de anul anterior, precum şi o cifră de afaceri mai mare cu 16%, conform datelor financiare publicate luni, informează Agerpres.

La nivelul anului trecut, din rezultatele preliminare (neauditate) reiese o cifră de afaceri de 277 milioane lei, în creştere cu 16% faţă de 2021, şi un profit net de 70,9 milioane lei (+18%, de la an la an).

În acelaşi timp, Biofarm a înregistrat EBITDA de 92 milioane lei, cu 12% mai mult, comparativ cu anul 2021.

Lider de piaţă în mai multe arii terapeutice, Biofarm a intrat recent în setul preferinţelor consumatorilor din categoria de management al durerii. Biofen Extra, medicament lansat în 2021, este lider în segmentul de combinaţii paracetamol & ibuprofen, iar împreună cu noile formule sub formă de capsule moi - Biofen 200 mg şi Biofen Forte 400 mg - consolidează poziţia Biofarm în topul companiilor farmaceutice din categoria Consumer Healthcare.

Biofarm este unul dintre primii producători români de medicamente şi suplimente alimentare şi, în prezent, are un portofoliu competitiv de produse care acoperă 65 de arii terapeutice.

Compania deţine una dintre cele mai moderne fabrici de medicamente din România cu o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi şi patru fluxuri de producţie - comprimate/comprimate filmate/drajeuri, capsule moi, soluţii şi siropuri.

Producătorul de medicamente este listat pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul BIO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.