Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biofarm a înregistrat venituri nete din vânzări de 178,857 milioane lei în primele 9 luni din 2021

www.360medical.ro
Logo Biofarm

Biofarm a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an venituri nete din vânzări de 178,857 milioane lei, în creştere cu 16% faţă de perioada similară din 2020, conform datelor transmise luni Bursei de Valori Bucureşti.

Profitul net al companiei s-a ridicat în perioada menţionată la 54,84 milioane lei, cu 20% peste cel din perioada ianuarie-septembrie 2020. Impozitul pe profit în primele nouă luni ale anului 2021 a fost în valoare de 12,456 milioane lei faţă de 10,038 milioane lei în aceeaşi perioada a anului 2020.

Cifra de afaceri realizată de Biofarm SA în primele nouă luni ale anului 2021 din vânzarea de produse finite şi mărfuri a fost realizată în principal din vânzări de produse finite direct la distribuitorii farmaceutici (pentru piaţa internă). Ponderea vânzărilor la export a reprezentat aproximativ 2,6% din vânzările totale nete ale companiei, produsele fiind exportate în şase ţări: Republica Moldova, Ungaria, Rusia, Ukraina, Azerbaidjan şi Irak.

Biofarm are ca obiect principal de activitate producerea şi comercializarea medicamentelor de uz uman şi deţine Certificatul privind conformitatea cu buna practică de fabricaţie emis de Ministerul Sănătăţii - Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România pentru: produsele nesterile - capsule moi, lichide pentru uz extern, lichide pentru uz intern, comprimate, alte forme solide dozate: drajeuri, comprimate filmate; produse din plante; teste pentru controlul calităţii (microbiologice - fără testele de sterilitate şi fizico-chimice), potrivit Agerpres.ro.

Biofarm are peste 200 de produse în portofoliu şi acoperă peste 60 de arii terapeutice. Pe 9 dintre cele 60 de arii terapeutice este lider de piaţă.

Acţionarii principali ai companiei sunt SIF Muntenia, cu 51,5774% din acţiuni, şi SIF Banat-Crişana - 36,7470%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.