Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biofarm se alătură Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România

www.360medical.ro
Logo Biofarm

Biofarm se alătură Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), fiind a doua companie din domeniul farmaceutic membră ARIR, a anunţat, miercuri, asociaţia.

Compania Biofarm este unul dintre primii producători de medicamente din România, fiind fondată acum 100 de ani prin fuziunea mai multor firme din domeniul farmaceutic. Acţiunile Biofarm sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti începând cu ianuarie 2005 şi sunt încadrate în categoria Premium.

"Credem cu tărie că dialogul permanent cu toţi stakeholderii întăreşte încrederea investitorilor atât în potenţialul companiei, cât şi în mediul de afaceri în general. Împlinim 100 de ani de existenţă, 100 de ani în care am acumulat expertiză pentru a continua dezvoltarea companiei şi a industriei farma din România. Asocierea cu ARIR subliniază încă o dată dorinţa noastră de a avea standarde ridicate de guvernanţă corporativă, de a îmbunătăţi în permanenţă relaţia cu investitorii şi de a comunica deschis", a spus Cătălin Vicol, director general Biofarm, într-un comunicat transmis AGERPRES.

La rândul ei, Daniela Şerban, preşedinte şi co-fondator ARIR, susţine că expertiza companiilor româneşti din sectorul farma este recunoscută la nivel internaţional şi este importantă preocuparea acestora pentru creşterea vizibilităţii în piaţa de capital.

Citește și: Codrin Ștefănescu, atac dur la Marcel Ciolacu: ‘I-a ras pe toți!’

"Comunitatea ARIR a câştigat un nou membru valoros - Biofarm. Această nouă asociere arată încrederea de care ne bucurăm în piaţă şi amploarea activităţilor asociaţiei noastre. Expertiza companiilor româneşti din sectorul farma este recunoscută la nivel internaţional şi ne bucurăm să vedem preocuparea constantă a acestora pentru creşterea vizibilităţii în piaţa de capital. Prin proiectele ARIR ne propunem să aducem companiile listate în centrul atenţiei, să evidenţiem potenţialul lor şi aportul la dezvoltarea economiei din România", a spus preşedintele ARIR.

Biofarm este unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente din România, prezent şi la nivel global în 12 ţări. Portofoliul său cuprinde peste 200 de produse care acoperă 61 de arii terapeutice, compania poziţionându-se pe piaţă ca cel mai important producător român de capsule gelatinoase moi.

Biofarm este lider de piaţă pe 11 arii terapeutice, iar mărcile tradiţionale precum Colebil, Triferment şi Bixtonim sunt prezente în topul celor mai bine vândute produse.

Biofarm se alătură unui grup de elită de companii membre ARIR, precum Bursa de Valori Bucureşti, ALRO, Antibiotice, Banca Transilvania, BRK Financial Group, Electrica, Electromagnetica, Franklin Templeton - Bucureşti, Hidroelectrica, Idea Bank, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Purcari, Teraplast, Transelectrica şi Transgaz.

Citește și: Ludovic Orban, reacție despre faptul că Traian Berbeceanu nu este înalt funcționar public: ‘Rezervorul de înalți funcționari publici este foarte restrâns’

Membrii ARIR au acces la conţinut exclusiv pentru implementarea celor mai bune practici în Relaţia cu Investitorii şi Guvernanţa Corporativă, sesiuni de instruire adaptate nevoilor lor şi obiectivelor pentru Relaţia cu Investitorii, participă la proiecte de dezvoltare a pieţei de capital. În cadrul ARIR sunt invitate să adere: ca Membru Asociat - companii listate, în curs de listare sau care emit obligaţiuni listate, Membru Afiliat - alte companii şi Membru Profesionist - persoane cu experienţă în IR.

ARIR a fost înfiinţată la iniţiativa Danielei Şerban în noiembrie 2018 împreună cu membrii fondatori: Bursa de Valori Bucureşti (BVB), ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management - suc. Bucureşti, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Cosmin Răduţă şi Tony Romani. Au aderat comunităţii: Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Purcari, Idea Bank, BRK Financial Group, Banca Transilvania şi Transgaz ca Membri Asociaţi. INNOVA Project Consulting, ENVISIA, RTPR şi Intercapital Invest au devenit Membri Afiliaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.