Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biografia NEROMANȚATĂ a Gabrielei Ciot, nominalizată pentru funcția de comisar european: cine a lansat-o în politică

Gabriela Ciot, secretar de stat în Ministerul de Externe, este a doua propunere de comisar european din partea României, dupăa varianta Dan Nica. Având în vedere că Ursula von der Leyen a impus regula parității de gen, iar României i-ar reveni un post pentru o doamnă, Ciot are mari șanse să devină propunerea principală a României.

Citește și: Curtea Constituțională, motivare care aruncă în aer alegerile prezidențiale/ DOCUMENT

Gabriela Ciot a fost propulsată în PSD și în politică de Vasile Pușcaș, fost negociator-șef cu UE, Ciot a ajuns ulterior consiliera lui Eugen Teodorovici la Ministerul Fondurilor Europene. În vara acestui an, studenții săi de la UBB Cluj au cerut o anchetă oficială legată de absențele sale de la cursuri.

Gabriela Ciot este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, instituție în care Vasile Pușcaș a avut o influență majoră. De altfel, ea a intrat în PSD în 2004, când Pușcaș era ministru în cabinetul Adrian Năstase, informează Realitatea.

Gabriela Ciot este și directorul Școlii Doctorale „Paradigma Europeană” (relații internaționale și studii europene) și coordonează programele de masterat Management și negocieri internaționale și europene și Cultural Diplomacy and International Relations, potrivit CV-ului său oficial de pe site-ul Ministerului de Externe.

În perioada 2014 – 2015 a fost consilier pentru afaceri europene la cabinetul ministerial al lui Eugen Orlando Teodorovici, care ulterior a susținut-o și pentru ocuparea funcției de secretar de stat în Ministerul de Externe.

În iulie 2019, studenții de la UBB au cerut, printr-o petiție adresată decanului Nicolae Păun, verificări formale legate de îndeplinirea de către Gabriela Ciot a obligațiilor privitoare la orele de curs, potrivit Monitorul de Cluj. Studenții au cerut să fie verificat dacă a fost suplinită la facultate, în Cluj-Napoca, cât timp își exercita mandatul de secretar de stat în București, dacă a respectat suma totală a orelor de muncă dintr-o normă didactică sau de cercetare și cereau explicații cu privire la prezența sa în cadrul universității, în general în weekenduri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.