Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BIOGRAFIE Cine este Augustin Jianu, noul ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale

AGERPRES
Augustin Jianu

Augustin Jianu s-a născut la 23 mai 1986. A absolvit Liceul de Informatică "Ștefan Odobleja" din Craiova (2005), Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității "Politehnica" din București (2011) obținând licența de inginer în automatică și informatică aplicată, potrivit site-ului www.cert.ro, relatează agerpres.ro

Deține: Certificare "Bazele Java Limbaj de programare", obținută la Academia CISCO a Universității Politehnica București (2007), Certificare în managementul proiectelor, obținută la Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, sucursala București (2012), Certificare CompTIA Security+, obținută la Computing Technology Industry Association (CompTIA — 2015).

În ceea ce privește experiența profesională, a fost: manager proiect la SC Medic Line SRL (apr. 2006-mai 2007), dezvoltator software bancar la SC Mysis International Financial Systems SRL (mai-sept. 2008), dezvoltator software la Universitatea "Politehnică" din București (nov. 2008-apr. 2011), consultant la SC Innovacion Y Desarrollo Local SL Madrid, sucursala București (oct.—nov. 2012), președinte al Asociației de Tineret pentru Dezvoltare Socială și Ecologie (2009—2015).

A fost consilier al ministrului pentru Societatea Informațională (aug. 2012-mai 2014).

Din mai 2014, este director general al Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică — CERT-RO, instituție publică, cu personalitate juridică, înființată prin Hotărâre de Guvern în 2011, ca structură independentă de expertiză și cercetare-dezvoltare în domeniul protecției infrastructurilor cibernetice, în coordonarea Ministerului pentru Societatea Informațională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.