Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biologi din Franţa, condamnaţi la 18 luni de închisoare cu suspendare

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Trei biologi de laborator medical au fost condamnaţi luni în Franţa la pedepse cu suspendare de la opt până la 18 luni de închisoare pentru că au eliberat în 2020 aproape 500 de teste Covid negative, fără să fi efectuat măcar analizele, relatează AFP.

Tribunalul din Nisa, sudul Franţei, i-a găsit vinovaţi de "punerea în pericol a vieţii altora" şi "eliberarea de atestări sau certificate inexacte", dar i-a achitat de fapte de "escrocherie".

Principalul inculpat, farmacist biolog, a fost condamnat, pe lângă pedeapsa de 18 luni de închisoare cu suspendare, la o amendă de 15.000 de euro şi interdicţia de a-şi exercita activitatea profesională timp de trei ani. Tatăl sau, şi el biofarmacist, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare.

Al treilea inculpat a primit o pedeapsă de 10 luni cu suspendare, o amendă de 7.000 de euro şi o interdicţie profesională de un an.

Ancheta a început după un denunţ la vamă şi descoperirea în timpul percheziţiilor a 497 de teste oficial negative, eliberate în septembrie şi octombrie 2020 unor pacienţi într-un laborator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.