Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

"Biometanul reprezintă o șansă pentru sistemul energetic descentralizat" - reprezentantul operatorului de gaze din Ucraina

freepik.com
gaze ucraina

Paweł Stanczak, consilier al reprezentanței în UE a operatorului de transport de gaze din Ucraina (GTSOU), a evidențiat valoarea producției de biometan într-un sistem energetic descentralizat în cadrul unui eveniment recent privind relațiile energetice dintre Polonia și Ucraina, scrie ceenergynews.com.

"Biometanul este o șansă de a descentraliza sursele de energie. În vremuri de război, producția și distribuția centralizată de energie nu este întotdeauna capabilă să acopere nevoile țării. Dezvoltarea industriei biometanului va permite descentralizarea producției și, prin urmare, supraviețuirea în perioadele dificile cauzate, de exemplu, de război", a declarat dl Stanczak.

Reprezentantul GTSOU a subliniat, de asemenea, beneficiile dezvoltării energiei alternative ucrainene pentru Polonia. Potrivit dlui Stanczak, interesul Poloniei pentru importul de biometan produs în Ucraina ar contribui la o integrare mai activă a sistemelor de transport de gaze ale celor două țări.

Noi conexiuni de infrastructură între Ucraina și UE?

În mod similar, ambițiile Ucrainei de a deveni un actor important în industria europeană a hidrogenului ar putea încuraja utilizarea unor părți din sistemul de transport de gaze al Poloniei, în prezent descărcate, pentru a crea noi conexiuni de infrastructură între Ucraina și UE.

În timpul unei reuniuni separate a Comisiei interguvernamentale ucraineano-poloneze pentru cooperare economică, delegația ucraineană condusă de viceprim-ministrul Iryna Vereshchuk s-a concentrat pe necesitatea de a crea capacități ferme de transport al gazelor naturale pe partea poloneză, precum și de a prevedea posibilitatea de stocare a gazelor naturale în instalații subterane ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.