Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Birchall - întrevedere cu parlamentari britanici; a reiterat importanţa apărării drepturilor românilor care trăiesc în Regat

PSnews
Birchall

Viceprim-ministrul Ana Birchall a avut, marţi, o întrevedere cu delegaţia grupului parlamentar de prietenie cu România din parlamentul britanic, formată din Bob Blackman, John Grogan, Drew Hendry şi Carol Monaghan, context în care a reiterat, referitor la tematica Brexit, importanţa apărării drepturilor cetăţenilor români şi a familiilor lor care trăiesc, muncesc sau studiază în Regat. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul discuţiilor a fost subliniată importanţa Parteneriatului Strategic cu Marea Britanie, un parteneriat care are o fundaţie solidă în domeniul securităţii, în sfera economică, precum şi multiple oportunităţi de dezvoltare. 

Referitor la tematica Brexit, oficialul român a reiterat importanţa apărării drepturilor cetăţenilor români şi a familiilor lor care trăiesc, muncesc sau studiază în Regat, subliniind că "România va continua să susţină ca Marea Britanie să rămână cât mai apropiată de Uniunea Europeană şi după operaţionalizarea Brexit". 

Totodată, partea română a apreciat susţinerea pe care Marea Britanie o acordă regiunii Mării Negre, Parteneriatului Estic şi Balcanilor de Vest. 

De asemenea, vicepremierul Birchall a transmis partenerilor britanici că România acordă o importanţă deosebită relaţiilor cu Marea Britanie, inclusiv din perspectiva consolidării diplomaţiei parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.