Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Birkenstock, producătorul german de încălţăminte premium, îşi propune să atingă o evaluare de 10 miliarde de dolari la bursa din New York

capital.ro
bursa

Birkenstock, producătorul german de încălţăminte premium susţinut de firma cu capital privat L Catterton, vizează o evaluare complet diluată, de aproximativ 10 miliarde de dolari, în oferta sa publică iniţială (IPO) foarte aşteptată la bursa din New York, transmite Reuters.

Compania şi acţionarii săi intenţionează să vândă cel puţin 32 de milioane de acţiuni, care ar putea avea un preţ între 44 şi 49 de dolari pe unitate, şi să strângă aproximativ 1,58 miliarde de dolari la nivelul superior al preţului, conform unui dosar depus luni la Comisia pentru bursă şi valori mobiliare din SUA, conform news.ro.

Birkenstock îşi continuă planurile de listare, în timp ce o revigorare a activităţii IPO după o secetă de doi ani se confruntă cu performanţe mixte post-debut ale unora dintre listările de mare profil, inclusiv Arm şi Instacart.

”Încrederea investitorilor este încă foarte sensibilă, mai ales având în vedere că ratele mari ale dobânzilor vor persista. Aşadar, în ciuda ambiţiilor ameţitoare, Birkenstock s-ar putea să ajungă totuşi să se listeze la un preţ mediu sau mai mic al intervalului, indiferent de toată publicitatea”, a declarat Susannah Streeter, şefă a departamentului monetar şi pieţe la Hargreaves Lansdown.

Birkenstock, care îşi va lista acţiunile la Bursa de Valori din New York sub simbolul ”BIRK”, a dezvăluit şi numirea lui Alexandre Arnault, fiul preşedintelui miliardarului francez, Bernard Arnault, în consiliul său de administraţie.

 

Financière Agache, controlată de familia Arnault, care deţine LVMH, şi-a exprimat interesul să cumpere acţiuni ordinare din ofertă de 325 de milioane de dolari, a spus Birkenstock.

Unul sau mai multe fonduri gestionate de Durable Capital Partners LP şi Norges Bank Investment Management au indicat separat interesul de a cumpăra acţiuni în valoare de 300 de milioane de dolari.

LUMEA BARBIE

Marca Birkenstock a preferat de obicei confortul mai degrabă decât moda. Dar atras şi mai mult interesul în rândul pasionaţilor de modă după ce una dintre mărcile sale a fost prezentată în ”Barbie”, unde actriţa principală a filmului, Margot Robbie, a fost văzută îmbrăcând o pereche de Birkenstock roz.

”Pasionaţii de modă pot fi volubili şi, în timp ce Birkenstock s-ar putea bucura de popularitate chiar acum, va trebui să alerge rapid pentru a ţine pasul cu mizele elegante. Mărfurile contrafăcute ar putea, de asemenea, să facă compania să îi fugă terenul de sub picioare în lumea schimbătoare a modei”, a spus Streeter.

Luna trecută, Birkenstock a declarat că veniturile sale au crescut cu 21% în perioada de nouă luni încheiată la 30 iunie, dând dovadă de putere faţă de un mediu dificil al cererii pentru bunuri de lux, deoarece consumatorii obosiţi de inflaţie îşi temperează cheltuielile.

Birkenstock, care îşi are rădăcinile încă din 1774, este o afacere de familie de a şasea generaţie. A colaborat cu mai multe branduri de profil, inclusiv Dior, Manolo Blahnik şi Rick Owens.

L Catterton va deţine un pachet de aproximativ 83% din acţiuni în companie, după oferta publică. Birkenstock intenţionează să folosească încasările din IPO pentru a-şi plăti din datorii, se arată în dosar depus la autorităţile de reglementare.

Goldman Sachs, J.P. Morgan şi Morgan Stanley sunt printre subscriitorii IPO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.