Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biroul electoral face precizări pentru românii din străinătate care vor să voteze

alegeri parlamentare 2016

Alegătorii din diaspora trebuie să trimită plicurile cu votul prin corespondenţă astfel încât acestea să ajungă la Biroul electoral pentru străinătate cu până la trei zile înainte de data alegerilor, inclusiv ziua de 11 decembrie, informează Biroul electoral de circumscripţie nr. 43 într-un comunicat dat publicităţii vineri.

"Conform dispoziţiilor art. 14 alin. (5) din Legea nr. 288/2015, plicurile exterioare sigilate trebuie expediate cu suficient timp înaintea datei votării, pentru a asigura livrarea acestora până cu 3 zile înaintea datei votării, inclusiv, la sediul biroului electoral pentru votul prin corespondenţă. Plicul exterior sigilat poate fi depus la orice oficiu poştal sau în orice cutie poştală. Plicul exterior sigilat poate fi depus de către alegător la orice operator de curierat pe cheltuiala sa", precizează Biroul electoral de circumscripţie nr. 43 pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării.

Citește și: Motivul pentru care femeile gardian din pușcării ajung să facă SEX cu condamnații

Aceste precizări vin ca urmare a "informaţiilor eronate" vehiculate în mediul online cu privire la termenul şi modalitatea de trimitere a plicurilor exterioare cu voturile prin corespondenţă pentru alegerile parlamentare, arată sursa citată.

Potrivit comunicatului, "menţiunea privind termenul limită de 48 de ore de la data primirii corespondenţei, până la care trebuie depus în cutia poştală sau la oficiul poştal, plicul exterior sigilat, reprezintă o recomandare".

Citește și: Mamiferele marine sunt în prag de EXTINCȚIE

În diaspora a început deja votul, deoarece cetăţenii români cu reşedinţa sau domiciliul în străinatate şi care s-au înscris în Registrul electoral au primit buletinele de vot prin Poşta Română şi, astfel, ei pot să voteze la alegerile parlamentare. Plicurile cu voturile prin corespondenţă se centralizează la Biroul Electoral de Circumscripţie 43 pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.