Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biroul lui Zelenski, acuzat că fabrică dosare politice în Ucraina: 'Atacurile vor continua!'

BBC News
Volodimir Zelenski

Vitaly Shabunin, șeful consiliului executiv al Centrului de Acțiune Anticorupție din Ucraina, a declarat pe 9 martie că Biroul de Investigații de Stat de la Kiev a inițiat dosare penale împotriva lui, pentru presupusa evaziune și fals, totul într-o cheie politică.

Shabunin, care a aderat la Forțele Armate ale Ucrainei ca voluntar la începutul războiului în 2022 și a servit de atunci, a negat acuzațiile și a spus că dosarele au fost fabricate. El consideră că dosarele sunt o răzbunare politică împotriva lui de către șeful adjunct al personalului președintelui Volodimir Zelensky, Oleh Tatarov, relatează Kyiv Independent.

De la ce ar fi început scandalul?

Shabunin l-a criticat în mod repetat pe Tatarov, care a fost acuzat de luare de mită în 2020. Cazul împotriva lui Tatarov a fost închis în cele din urmă. Tatarov și Biroul de Investigații de Stat nu au fost disponibili pentru comentarii, arată sursa citată.

Povestea a izbucnit pentru prima dată pe 7 martie, când jurnalistul Volodymyr Boiko a declarat că Biroul de Investigații de Stat a inițiat două anchete penale împotriva lui Shabunin pe baza acuzațiilor de fals de documente și evaziune a serviciului militar. Shabunin a postat o fotografie a cărții de identitate militare, care indică faptul că s-a alăturat armatei ucrainene pe 25 februarie 2022.

Reacția activistului

Solicitarea unei investigații a venit de la Rostyslav Kravets, un jurnalist care l-a criticat în mod regulat pe Shabunin și alți activiști anticorupție. „Atacurile mass-media și ale forțelor de ordine asupra celor pe care Biroul Președintelui îi consideră inamici vor continua”, a spus Shabunin într-o postare pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.