Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Biroul virtual al viitorului'. Microsoft și Meta aduc aplicațiile Office 365 în Metaverse

cointelegraph.com
metaverse microsoft criptomonede

Meta Platforms a încheiat un parteneriat cu gigantul tehnologic Microsoft pentru a aduce o gamă de produse Microsoft Office 365 în platforma de realitate virtuală (VR) a Meta , cu scopul de a atrage companiile să lucreze în medii virtuale.

În timpul discursului de la Meta Connect 2022 din 11 octombrie, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a declarat că aplicația sa de apeluri video Teams se va integra cu „Quest” de la Meta și cu căștile VR „Quest Pro” recent dezvăluite, permițând oamenilor să se adune într-un spațiu virtual asemănător unei săli de consiliu, conform cointelegraph.com.

Aplicațiile Microsoft cunoscute, cum ar fi Word, Excel, PowerPoint, Outlook și SharePoint vor fi, de asemenea, disponibile în VR Meta. Nadella a adăugat funcționalitatea viitoare ar include capacitatea de a transmite în flux un computer Windows Cloud către căștile lui Meta.

Dispozitivele mobile Microsoft la nivel de întreprindere și aplicațiile de gestionare a identității vor fi compatibile cu căștile Meta Quest și Quest Pro, a spus Nadella, permițând companiilor să gestioneze și să securizeze căștile VR în rețelele lor corporative la fel cum ar face computerele sau telefoanele.

Meta pariază că căștile sale Quest Pro, pline de noi funcții, vor tenta utilizatorii într-o zi de lucru virtuală. Compania susține că noul echipament este mai confortabil, are performanțe mai bune și o claritate îmbunătățită, cu rezoluție mai mare față de căștile existente.

Se spune că Quest Pro are, de asemenea, feedback „mai intuitiv” asupra controlerelor sale de mână și ceea ce se numește „urmărire a expresiei în timp real”, în care avatarul virtual al utilizatorului imită expresiile faciale, cum ar fi zâmbetele și clipurile, din viața sa reală. echivalent.

În discursul cheie, Nadella a spus că pandemia a adus o șansă „o dată în viață” în mediile de lucru anterior la birou, referindu-se la politicile de lucru la distanță în curs implementate pentru prima dată din cauza restricțiilor COVID-19.

„Aducem experiența captivantă de întâlnire a echipelor Microsoft în Meta Quest pentru a oferi oamenilor noi modalități de a se conecta între ei”, a spus Nadella, adăugând: „Acum, vă puteți conecta, partaja și colabora ca și cum ați fi împreună în persoană."

„Pe măsură ce munca în persoană crește, dorim ca toată lumea să aibă capacitatea de a simți că este prezent”, a adăugat CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg.

Microsoft Teams va fi, de asemenea, compatibil încrucișat cu spațiul VR al Meta pentru întâlniri de afaceri numit Horizon Workrooms. Zuckerberg a spus că această experiență între dispozitive va fi „fundamentul biroului virtual al viitorului”.De când compania și-a schimbat numele din Facebook în Meta anul trecut, concentrarea și resursele sale s-au mutat puternic în construirea a ceea ce Zuckerberg numește un metavers „deschis”, „interoperabil”.

Nu a fost ieftin cu filiala de cercetare și dezvoltare a companiei, Reality Labs, care a consumat miliarde de dolari pentru a oferi hardware-ul și lumile virtuale necesare, cheltuind doar 5,7 miliarde de dolari până acum în 2022.

În ciuda pierderilor, Zuckerberg a fost neclintit cu privire la „oportunitatea masivă” într-un apel privind veniturile din T2 iulie , recunoscând chiar că astfel de pierderi ar putea continua încă câțiva ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.