Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Birourile permanente reunite ale Camerelor discută marţi organizarea unei şedinţe solemne a Parlamentului, la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Birourile permanente reunite al Camerei Deputaţilor şi Senatului discută marţi organizarea unei şedinţe solemne a Parlamentului, la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că această şedinţă solemnă reprezintă una dintre temele de pe agenda sa.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vrea organizarea, în 27 martie, a unei şedinţe solemne a Parlamentului, la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

"(...) O temă prezentă în agenda mea este organizarea şedinţei solemne a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru marcarea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, pe 27 martie", a declarat, luni, Tăriceanu.

Întrebat dacă solicitarea PNL privind sesizarea Comisiei de la Veneţia cu privire la modificarea legilor Justiţiei şi suspendarea dezbaterilor Comisiei speciale care a modificat aceste legi până la primirea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia va fi discutată în cadrul aceleiaşi şedinţe a Birourilor permanente reunite, Tăriceanu a spus că nu ştie.

PNL a trimis săptămâna trecută conducerii Camerei Deputaţilor o scrisoare prin care solicita sesizarea Comisiei de la Veneţia cu privire la modificarea legilor Justiţiei şi suspendarea dezbaterilor Comisiei speciale care a modificat aceste legi până la primirea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia.

"Prin prezenta, grupul parlamentar PNL vă solicită să cereţi un punct de vedere din partea Comisiei pentru Democraţie de Drept (Comisia de la Veneţia) cu privire la modificările propuse privind legea nr. 303/2004, legea 304/2004 şi legea 317/2004”, se arată în scrisoarea liberalilor, conform News.ro.

În urma acestei solicitări, conducerea Camerei Deputaţilor a decis să discute subiectul în cadrul unei şedinţe a Birourilor permanente reunite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.