Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica 'Adormirea Maicii Domnului' din Cluj a fost resfințită după 60 de ani de la târnosire

basilica.ro
sfanta cruce

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul clujean Mănăștur a fost sfinţită în data de 1 octombrie 1961, de Arhiepiscopul Teofil Herineanu. La aproape 60 de ani distanță, duminică, 26 septembrie 2021, trei ierarhi români au binecuvântat din nou lăcașul de cult, potrivit basilica.ro.

În ultimii zece ani, biserica a trecut printr-un amplu program de reaşezare arhitectonică şi renovare capitală, în special a picturii în tehnica frescă, notează Mitropolia Clujului.

Slujba de resfințire a fost oficiată de Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului împreună cu Episcopul Macarie al Europei de Nord și cu Episcopul vicar Benedict Bistrițeanul.

La slujbă au fost prezente autorități și militari, oameni de cultură și numeroși credincioși clujeni, mulți îmbrăcați în port popular. De asemenea, a fost prezentă garda de onoare a Grupării de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” din Cluj-Napoca.

Cu această ocazie, Mitropolitul Andrei i-a acordat parohului Dan Hognogi, protoiereul Protopopiatului Cluj I, „Crucea Transilvană” pentru clerici – cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului.

Evenimentul a fost încadrat într-o serie de manifestări culturale și duhovnicești reunite sub genericul „Cult și cultură”. Acestea au debutat din 12 septembrie.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul clujean Mănăștur a fost construită între anii 1950-1961, prin contribuția financiară a mănăşturenilor, în timpul păstoririi preotului Emil Mureşan, unul dintre cei 38 preoţi greco-catolici semnatari ai actului de revenire la Biserica Ortodoxă din octombrie 1948.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.