Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica Catolică este în pragul unei CATASTROFE: După ce mulți preoți au recunoscut că sunt homosexuali, se cere eliminarea homosexualității dintre păcate

casatorii-gay

Biserica trebuie să își schimbe modul de evaluare a homosexualității, spune cardinalul Jean Claude Hollerich, președintele Comisiei Conferințelor Episcopale din Uniunea Europeană: „felul în care Papa s-a exprimat în trecut poate duce la o schimbare de doctrină".

Cardinalul a fost întrebat despre o campanie în care aproximativ 125 de angajați ai Bisericii Catolice din Germania, inclusiv preoți, s-au declarat gay, și despre învățăturile Bisericii cu privire la homosexualitate.

„Cred că baza sociologico-științifică a acestei învățături nu mai este reală. Cred că este timpul pentru o revizuire fundamentală a doctrinei", a spus Hollerich.

Hollerich, fără a detalia ce aspecte ale învățăturii Bisericii crede că trebuie revizuite, a adăugat: „felul în care Papa s-a exprimat în trecut poate duce la o schimbare de doctrină".

Recent, Suveranul Pontif a afirmat că părinţii copiilor gay nu ar trebui să-i blameze, ci dimpotrivă, să le ofere sprijin. Dar, Vaticanul, cu aprobarea lui Bergoglio, a mai spus că preoții nu pot binecuvânta cuplurile gay.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.