Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica Catolică va da BANI victimele actelor de pedofilie comise de membrii săi: 'Nu este nici o despăgubire, nici o reparaţie'

Agerpres
preot catolic popa

Episcopii catolici francezi au exprimat vineri voinţa Bisericii de "a-şi asuma responsabilitatea în faţa societăţii cerându-şi iertare" pentru actele de pedofilie comise de membrii săi şi s-au pus de acord să plătească victimelor o "contribuţie financiară" a cărei valoare va fi "forfetară", informează AFP, potrivit AGERPRES.

Această contribuţie va fi finanţată dintr-un "fond de dotare ad hoc" şi stabilită de "un organism independent de asistenţă", responsabil cu "examinarea cererilor şi decizia alocărilor în limitele capacităţilor fondului", a precizat Conferinţa Episcopilor din Franţa (CEF).

Această contribuţie "nu este nici o despăgubire, nici o reparaţie", a declarat monseniorul Eric de Moulins-Beaufort, preşedintele CEF, în timpul unei conferinţe de presă care a încheiat adunarea plenară a circa 120 de episcopi care au votat unsprezece rezoluţii, printre care mai multe în favoarea luptei împotriva pedocriminalităţii.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție: Cu ce se deosebește Cîțu de Dăncilă, dacă iese la declarații publice fără să aibă habar de materia respectivă? ,

Aceştia au fost de acord, totodată, cu ideea unei "zile de rugăciune" în fiecare an în memoria victimelor, dorită de Vatican, în "a treia vineri din Postul Mare" şi vor continua să dezbată "pentru a stabili, dacă este posibil la Lourdes (sud-vest) (...), amplasarea unui loc dedicat memoriei victimelor".

Episcopii au decis, de asemenea, înfiinţarea unui "tribunal penal canonic interdioceze la nivel naţional".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.