Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica Ortodoxă nuanțează mesajul privitor la interzicerea avortului, după acuzațiile de 'interzicere totalitară'

vasile banescu bor

Decizia Curții Supreme din SUA de a interzice avorturi a născut discuții în mai multe state, inclusiv în România. Biserica Ortdoxă Română, prin intermediul purtătorului de cuvânt, Vasile Bănescu, a avut o poziție tranșantă și arată că un avort nejustificat medical este o crimă în ordinea morală. Acuzați de ”interzicere totalitară a avortului”, cei de la BOR vin cu o serie de clarificări și arată ei pledează cauza vieții și a libertății morale a persoanei.

Citește și: Vasile Bănescu: 'Avortul nejustificat medical rămâne o crimă în ordinea morală. Biserica nu susține interzicerea totalitară a avortului'

”Pentru posibila lămurire a unei nuanțe esențiale, care scapă unora dintre lectorii cu cecitate spirituală din zona sumbră în care preceptele religioase curate sunt percepute ca ordine militărești pe care le-ar putea emite Biserica în societate, revin cu acest necesar post scriptum la textul transmis ieri:

„Interzicerea totalitară a avortului” este sintagma care descrie exclusiv un act juridic abuziv, emanat de un sistem politic pur totalitar, așa cum a fost ceaușismul în România.

Biserica pledează cauza Vieții și a libertății morale a persoanei, care se mântuiește în relația cu Hristos răsfrântă iubitor în cea cu aproapele său, nu cauza totalitarismului de orice fel care strivește și elimină persoana, transformând-o în individul-masă, așa-zisul „om nou” fără niciun Dumnezeu.”, arată un comunicat remis de Vasile Bănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.