Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica Ortodoxă Română stabilește un nou record: A cheltuit aproape 220 de milioane de lei de asistență socială și filantropică

biserica cruce

În timp ce noul ministrul al Finanțelor, Adrian Câciu, a vorbit iar despre impozitarea Bisericii Ortodoxe Române, deși ea plătește numeroase impozite, în ședința de marți a Consiliului Național Bisericesc a fost prezentat raportul pe anul 2021. Conform documentului prezentat, la nivelul Patriarhiei Române s-au cheltuit peste 44 de milioane de euro pentru activităţi de asistență socială și filantropică şi pentru sprijinirea sinistraților

În cadrul activității filantropice la nivelul Patriarhiei Române, au fost acordat ajutoare financiare directe în valoare de 35.371.782 lei şi ajutoare materiale în valoare estimată de 59.754.819 lei.

Citește și: Ce au făcut ierarhii Bisericii Ortodoxe Române în 2021: Au hirotonit 799 de preoți și diaconi și au sfințit 211 biserici noi

Pentru susţinerea întregii activităţi de asistență socială și filantropică şi pentru sprijinirea sinistraților, în anul 2021, la nivelul Patriarhiei Române, s-au cheltuit 217.751.299 lei (echivalent a 44.079.210 euro la cursul BNR din data de 26.01.2022).

În această sumă nu sunt cuprinse cheltuielile privind o mulțime de activităţi caritabile ale parohiilor şi mănăstirilor în favoarea bolnavilor, bătrânilor, copiilor și săracilor, care nu au fost cuantificate financiar şi, ca atare, nici raportate sistematic centrelor eparhiale.

Citește și: Binele trebuie știut: Aproape 4.300 de litri de sânge donați în campaniile Patriarhiei Române, în 2021

”La finalul acestui raport sintetic al activităţilor Bisericii Ortodoxe Române în anul 2021 dorim să apreciem eforturile spirituale şi materiale ale tuturor celor care au lucrat direct sau au sprijinit Biserica Ortodoxă Română în lucrarea ei misionară, culturală şi social-filantropică.

Exprimăm recunoștință şi prețuire faţă de toţi cei care ajută Biserica noastră: clerici şi credincioși mireni, autorități centrale şi locale, sponsori şi voluntari.

Citește și: Ce a făcut Patriarhul Daniel în ultimul an

Ne rugăm lui Dumnezeu să le dăruiască tuturor sănătate şi mântuire, ajutor şi bucurie în viață!”, a precizat Patriarhul Daniel la ședința Consiliului Național Bisericesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.