Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica rusă vorbeşte despre întâlnirea dintre Papă şi Patriarh: 'Nu are treabă cu politica'

papa francisc

Întâlnirea 'istorică' ce urmează să aibă loc vineri, 12 februarie, la Havana, între patriarhul rus Kirill şi papa Francisc 'nu are nimic de-a face cu politica', a declarat marţi un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse.

'Eu pot să vă garantez 100% că este o întâlnire între doi şefi de Biserici care nu are nimic de-a face cu politica', a dat asigurări diaconul Aleksandr Volkov, purtător de cuvânt al Patriarhiei ruse, potrivit AFP. 'Agenda unei Biserici nu este legată de agenda politică a unei ţări sau alteia', a adăugat reprezentantul Patriarhiei Moscovei în cadrul unei conferinţe de presă. Aleksandr Volkov a subliniat totodată că 'această întâlnire istorică marchează desigur o nouă etapă în relaţiile noastre' şi că Biserica Ortodoxă Rusă speră că 'noi perspective (de cooperare reciprocă)' se vor deschide în urma întrevederii de la Havana.

De amintit că Vaticanul a anunţat vinerea trecută o întâlnire 'istorică' a papei Francisc cu patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Kirill, întâlnire confirmată în aceeaşi zi de Patriarhia rusă. Întrevederea va avea loc pe aeroportul din Havana, Cuba, cu prilejul unor vizite pe care şefii Bisericii Catolice şi Bisericii Ortodoxe Ruse le efectuează în ţări din America Latină. Kremlinul, prin purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov, a salutat luni, decizia patriarhului Kirill şi a papei Francisc de a avea această întâlnire, exprimându-şi speranţa că întrevederea se va desfăşura cu succes, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.