Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Bisericile din SUA sunt incendiate și demolate după decizia privind avortul: biserică din 1878, incendiată și pusă la pământ de persoane necunoscute

fox news
incendiu, sua

O biserică catolică istorică din Virginia de Vest, SUA, a fost distrusă de un piroman, informează poliția, potrivit Fox News. Biserica catolică St. Colman este doar cea mai recentă biserică care s-a confruntat cu un atac. Contextul este unul extrem de tensionat în SUA, mai ales după ce Curtea Supremă a SUA a revocat dreptul femeilor de a avorta.

O biserică catolică istorică din Virginia de Vest a ars din temelii în acest weekend, iar poliția investighează acum incidentul ca fiind un incendiu provocat.

Biserica catolică St. Colman era deja o ruină în flăcări când pompierii de la Departamentul de pompieri voluntari Beaver au ajuns la fața locului duminică dimineața. Biserica a fost construită în 1878 și a fost declarată sit istoric oficial în 1984.

Vezi și: VIDEO Proteste violente în SUA după decizia privind avortul: o camionetă a intrat într-un grup de manifestanţi

Autoritățile nu au făcut publice informații despre potențiali suspecți.

Poliția a încurajat orice persoană care are informații despre acest incendiu să contacteze autoritățile.

Presupusul incendiu premeditat vine în contextul în care bisericile catolice din SUA și Canada s-au confruntat cu un val de vandalism și atacuri incendiare în ultimii ani.

Vezi și: Miliardarii Soros și Gates se opun vehement deciziei privind interzicerea avortului: 'Un regres inacceptabil' care 'diminuează drepturile omului'

Incendiile de biserici au apărut pe fondul protestelor împotriva programului de școli rezidențiale din Canada, care acum a dispărut. În cadrul acestui program, școlile conduse de catolici au fost însărcinate cu asimilarea forțată a copiilor indigeni de la sfârșitul anilor 1800 până în 1970. Congregația a încetat să mai țină slujbe la St. Colman după ce a fost declarat sit istoric în 1984.

De asemenea, vine în contextul în care Curtea Supremă a SUA a revocat hotărârea sa emblematică din cazul 'Roe v. Wade', care le garanta din 1973 femeilor americane dreptul de a avorta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.