Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bisericile din Sri Lanka au fost închise și nici o slujbă nu va fi oficiată în următoarea perioadă

twitter
sri lanka atac

Toate bisericile din Sri Lanka vor rămâne închise şi nici o slujbă nu va fi oficiată până la ''ameliorarea situaţiei din domeniul securităţii'' după atentatele de Paşte, soldate cu 359 de morţi, a anunţat un responsabil al Bisericii srilankeze, relatează joi AFP, informează Agerpres.

Citește și:Polonezii și germanii s-au enervat: au oprit importul de petrol rusesc din cauza calității slabe

''La recomandarea forţelor de securitate, ţinem închise toate bisericile'', a declarat sursa, adăugând că ''nu va avea loc nici o slujbă religioasă publică până la noi ordine''. Duminica trecută, trei biserici au fost lovite de kamikaze în plină slujbă de Paşte, provocând un carnagiu.

Sri Lanka a întărit de atunci securitatea în jurul bisericilor, potrivit unor responsabili ai guvernului. Minoritatea creştină reprezintă 7% din populaţia ţării, în majoritate budistă (70%).

Ţara sud-asiatică s-a angajat într-o uriaşă ''vânătoare'' de suspecţi având legătură cu atentatele sinucigaşe, atribuite de către autorităţi grupării locale National Thowheeth Jama'ath (NTJ) şi care au fost revendicate de către organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI).

Aproape 75 de persoane au fost interpelate în acest stadiu al anchetei privind atentatele, unele dintre cele mai sângeroase din lume de la atacurile din 11 septembrie 2001 din SUA.

Armata srilankeză a anunţat joi desfăşurarea a mii de soldaţi suplimentari pentru a sprijini poliţia în operaţiunile de căutare. Este în vigoare starea de urgenţă pentru a da mai multă putere forţelor de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.