Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bisericile din Ucraina le recomandă enoriaşilor să nu mai pupe icoanele

crestinortodox.ro
Intrarea Maicii Domnului in Biserica

Bisericile din Ucraina le-au recomandat joi enoriaşilor lor să nu mai sărute icoanele şi să utilizeze pahare de unică folosinţă pentru comuniune, în efortul de a contracara propagarea noului tip de coronavirus, informează AFP.

"A te închina în faţa relicvelor, fără a le săruta, poate fi o manifestare de veneraţie suficientă", a afirmat într-un comunicat Biserica Ortodoxă Ucraineană independentă de Moscova, potrivit Agerpres.ro.

Ea a îndemnat clerul şi enoriaşii săi să evite să se îmbrăţişeze şi să se sărute atunci când se întâlnesc şi să utilizeze pahare de unică folosinţă în locul tradiţionalei linguriţe liturgice în timpul comuniunii.

Citește și: Rareș Bogdan se rupe! Ieșire-fulger: ‘Inadmisibil’

Totuşi, această Biserică a estimat că "nu există motive bine fondate" pentru limitarea slujbelor religioase, în pofida recomandărilor autorităţilor capitalei ucrainene, care au cerut "suspendarea" organizării de slujbe.

Biserica Greco-Catolică a Ucrainei, afiliată Vaticanului, şi-a îndemnat la rândul său enoriaşii să respecte "regulile de igienă personală" şi a estimat că "poate fi justificat să nu fie atinse sau sărutate icoanele".

"Bisericile noastre trebuie să fie un loc curat şi sigur pentru rugăciunea personală şi comună", a subliniat miercuri pe Facebook arhiepiscopul major de Kiev-Halici şi întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice Ucrainene, Sviatoslav Şevciuc.

Citește și: Gabriela Firea ia măsuri urgente: Am fost pentru, din prima zi, și în favoarea unei măsuri care să protejeze populația, deși am fost certată

Biserica Ortodoxă dependentă de Patriarhia Moscovei a declarat că se va pronunţa joi, după o întrevedere între capul ei şi primarul Kievului.

Ucraina, unde a fost înregistrat un singur caz de coronavirus, a ordonat închiderea tuturor şcolilor şi universităţilor. Adunările publice cu peste 200 de persoane au fost interzise, exceptând cazurile de "necesitate de stat".

Primăria Kievului a ordonat închiderea cinematografelor şi altor locuri de divertisment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.