Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bistriţa-Năsăud: Transporturi ilegale de buşteni, depistate de jandarmi pe acelaşi drum forestier, la interval de câteva zile

stiri.md
lemne moldova

Jandarmii bistriţeni au depistat pe drumul forestier Şoimul de Sus din comuna Bistriţa Bârgăului două transporturi ilegale de material lemnos, la interval de câteva zile, fiind confiscaţi aproximativ 6 metri cubi de buşteni şi aplicate amenzi în valoare totală de 6.000 de lei, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor comunicate miercuri de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bistriţa-Năsăud, cea mai recentă acţiune a avut loc în cursul zilei de 14 martie, când a fost oprit un autocamion ce transporta în plus peste 3 metri cubi de material lemnos, faţă de cantitatea prevăzută în aviz.

"Un autocamion transporta material lemnos, rotund, de esenţă răşinos, fără a fi respectate prevederile legale în vigoare, iar, în urma inventarierii efectuate de către lucrătorii silvici, a rezultat faptul că exista o cantitate de 3,29 mc de material lemnos peste cantitatea înscrisă în aviz şi un număr mai mare de bucăţi, decât era prevăzut în documente. Au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 de lei şi s-a dispus confiscarea materialului lemnos transportat în plus", a transmis IJJ.

Cu patru zile înainte, în după-amiaza zilei de vineri, jandarmii montani din Colibiţa au identificat, pe acelaşi drum forestier, un camion încărcat cu 2,65 metri cubi de lemn în plus faţă de cantitatea menţionată în aviz, tot de esenţă răşinoasă.

Şi de această dată, cantitatea de lemn a fost confiscată şi s-a aplicat o amendă de 2.000 de lei.

Purtătorul de cuvânt al IJJ Bistriţa-Năsăud, Georgeta Căşvan, a precizat pentru AGERPRES că autocamioanele depistate pe drumul forestier Şoimul de Sus, transportând cantităţi mai mari de material lemnos decât cele menţionate în avize, aparţin unor societăţi comerciale diferite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.