Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bitcoin ar putea deveni mai profitabil după represiunea din China asupra monedei

impact.ro
bitcoin criptomoneda

Odată cu reprimarea firmelor care minau criptomonede în China, în curând ar putea deveni mult mai ușor - și mai profitabil - extragerea de Bitcoin .

Luna trecută, Beijingul a solicitat măsuri de eliminare a mineritului de criptomonede, în special de Bitcoin, pe fondul îngrijorărilor legate de impactul asupra mediului. Acest lucru a dus deja la migrarea celor care minează cripto din China către alte regiuni , cum ar fi America de Nord.

Represiunea Chinei s-a intensificat în weekend, atunci când autoritățile din provincia chineză Sichuan, bogată în energie hidroelectrică, au ordonat minierilor de criptomonede să închidă operațiunile.

Potrivit rapoartelor, se estimează că peste 90% din capacitatea minieră a Bitcoinului din China este închisă. Se crede că între 65% și 75% din totalul mineritului global de bitcoin are loc în China.

Deși s-ar putea să nu fie o veste bună pentru minerii de Bitcoin din China, alții ar putea beneficia.

Experții în criptomonede spun că, cu mai mulți mineri de Bitcoin care vor ieși din joc din cauza restricțiilor Chinei, cota altor mineri din rețea va crește, ceea ce va face potențial mineritul mult mai profitabil.

„Pe măsură ce mai multe hashrate-uri cad de pe rețea, dificultatea se va regla în jos, iar hashrate-ul care rămâne activ în rețea va primi mai mult pentru cota lor proporțională din recompensele miniere”, a declarat Kevin Zhang, vicepreședinte al companiei de criptomonede Foundry, pentru CNBC.

Între timp, dificultatea în rețea a Bitcoin - o măsură a cât de greu este să extrag Bitcoin - a trecut de la un record de peste 25 trilioane în mai la 19,9 trilioane săptămâna trecută. Dificultatea minieră este ajustată aproximativ la fiecare două săptămâni, deci există un decalaj de timp în date.

„Dificultatea rețelei scade cu cât sunt mai puține echipamente de minat online”, a spus Killeen. Acest lucru duce efectiv la o concurență mai mică pentru alți mineri de Bitcoin.

Cu toate acestea, un alt factor important care determină profiturile pentru minerii de Bitcoin este prețul acesteia, care a scăzut de la maximele record în ultimele luni, în urma comentariilor negative ale CEO-ului Tesla Elon Musk și a represiunii Chinei asupra industriei.

Bitcoin aproape și-a înjumătățit valoarea, de când a atins un nivel record de aproape 65.000 de dolari în aprilie. Criptomoneda a scăzut marți sub 30.000 USD, ștergând pe scurt câștigurile sale din 2021, dar de atunci și-a revenit pentru a tranzacționa la peste 34.000 USD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.