Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bitcoin are o creștere efemeră (analiză)

benzinga.com
criptomonede economii bitcoin

Săptămâna trecută, prețul Bitcoin a depășit 27.600 de dolari pe platforma eToro, dar revenirea a fost de scurtă durată, deoarece temerile legate de momentul aprobării ETF-urilor la vedere au apărut din nou pe piață.

Criptoactivul a început săptămâna în jurul valorii de 25.700 de dolari și, în pofida revenirii de la mijlocul săptămânii, a scăzut pentru a se tranzacționa în jurul unui nivel similar.

Ethereum a înregistrat cam aceeași traiectorie, începând săptămâna trecută în jurul valorii de 1.630 de dolari, înainte de a urca marți la peste 1.720 de dolari. De atunci scăzut, iar acum se află puțin sub 1.620 dolari.

Pe măsură ce intrăm în luna septembrie, piața criptoactivelor rămâne pe muchie de cuțit, deoarece diversele narațiuni macroeconomice și de reglementare continuă să lase investitorii în incertitudine. În condițiile în care drumul spre rate mai mici ale dobânzilor este încă neclar, iar aprobările pentru ETF-urile spot de bitcoin se lasă încă așteptate, piața va continua să încerce să ghicească direcția de deplasare a principalelor criptoactive.

Numărul de portofele Bitcoin atinge 48 de milioane

În pofida turbulențelor de pe piața Bitcoin din ultimele săptămâni, numărul de portofele care dețin criptoactivul a depășit pentru prima dată 48 de milioane, potrivit datelor furnizate de IntoTheBlock.

În timp ce prețul a fost oarecum constant în timpul verii și a suferit câteva reculuri, este clar că utilizarea criptoactivului continuă să se extindă puternic. Până în prezent, au fost create peste 5,61 milioane de portofele în 2023, față de doar 3,62 milioane în 2022. Acest lucru sugerează că este în curs o accelerare majoră a expansiunii bazei de utilizatori.

Modul în care expansiunea utilizatorilor are un impact asupra prețului este nedefinit și se va reduce la ceea ce fac acei utilizatori cu criptoactivul. Tranzacționările, care sunt în creștere, sunt mai puțin susceptibile de a afecta prețul, dar pot afecta alte aspecte, cum ar fi comisioanele. Prețul de piață al criptoactivului depinde mai mult de factorii macroeconomici, de cerere și de dorința de a-l deține.

Posibilitatea creării unei "Curți Supreme" a Ethereum-ului, în discuție

Fondatorul Matter Labs, Alex Gluchowski, a sugerat ca Ethereum să înființeze o "instanță supremă" pentru a avea ultimul cuvânt în ceea ce privește disputele legate de tranzacții și de pe rețea.

Pe măsură ce utilizarea rețelei Ethereum crește și se diversifică, devine din ce în ce mai important ca litigiile legate de contracte, proprietate, utilizare și alte dispute să fie soluționate în mod echitabil. Acesta este un proces stabilit de mult timp pe piețele tradiționale, în cadrul căruia proprietarii de active pot să își rezolve problemele prin intermediul sistemelor judiciare tradiționale.

Însă noutatea criptoactivelor și a tehnologiei blockchain înseamnă că multe lucruri nu sunt stabilite în această privință în precedentele juridice. Cu toate că, în Regatul Unit, Comisia privind Legislația analizează modul în care se pot stabili drepturile de proprietate pentru activele digitale, mai este încă de lucru în acest sens.

Acest lucru face ca o potențială instanță supremă pentru Ethereum să fie o soluție interesantă la o problemă în creștere. Cu toate acestea, alcătuirea unui astfel de sistem ar trebui să treacă prin procesul de aprobare din partea dezvoltatorilor și a comunității Ethereum în general.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.