Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bitcoin atinge valoarea de 55.000 de dolari pentru prima dată din luna mai

Stewards Law
bitcoin

Bitcoin a atins 55.000 de dolari pentru prima dată de la mijlocul lunii mai, deoarece boom-ul prețului „Uptober” continuă. Cea mai mare criptomonedă de pe piață a atins miercuri dimineața la 55.530 dolari la indicele de preț CoinGecko înainte de a reveni la prețul actual de puțin sub 54.000 dolari.

Continuă o perioadă de impuls ascendent care arată că prețul Bitcoin a trecut de 50.000 de dolari chiar ieri. Criptomoneda de top a înregistrat ultima dată niveluri de 55.000 de dolari pe 12 mai înainte de a se prăbuși după un tweet semnat de Elon Musk care anunța că compania sa EV, Tesla, a încetat să accepte Bitcoin pentru achiziții.

Aceste știri au trimis Bitcoin într-o spirală descendentă, care a fost exacerbată de represiunea Chinei asupra mineritului Bitcoin în luna următoare, cu criptomoneda care a ajuns la 30.000 USD la mijlocul lunii iunie, conform decrypt.co

Ce determină impulsul ascendent al Bitcoin?

În ultimele zile, prețul Bitcoin s-a recuperat în urma unui comentariu al președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, potrivit căruia SUA nu „intenționează” să urmărească China interzicând criptomonedele.

Dar chiar și înainte de aceasta, prețul Bitcoin dăduse semne că aruncă din umerii de vară.

Un anunț din septembrie al guvernului chinez care reiterează faptul că activitățile comerciale legate de cripto sunt „ilegale” a avut doar un impact pe termen scurt asupra prețului Bitcoin. Cu minerii chinezi care și-au mutat operațiunile în străinătate, iar noile operațiuni miniere au apărut în SUA și în alte părți , veniturile miniere au ajuns la 40 de milioane de dolari pe zi la începutul lunii octombrie.

Așa cum l-a încadrat Edward Snowden, avocatul confidențialității cripto-confidențialității , cel mai recent anunț al Chinei privind interdicția Bitcoin „tocmai a făcut Bitcoin mai puternic”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.