Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bitcoin crește după decizia privind ETF-ul Grayscale (analiză)

crypto.ro
bitcoin ue mica

Bitcoin a înregistrat o creștere semnificativă în weekend și în această dimineață, după ce s-a confirmat că autoritățile de reglementare din SUA nu vor mai face apel împotriva aprobării de către instanță a cererii de înființare a ETF-ului pentru bitcoin al Grayscale.

Prețul Bitcoin a avut o tendință de scădere pe parcursul ultimelor șapte zile, după ce a pornit de la puțin peste 27.500 de dolari și a coborât până la 26.300 de dolari. Dar știrea de aseară a anulat toate pierderile, criptoactivul tranzacționându-se din nou puțin peste 27.500 de dolari pe eToro.

Pe de altă parte, Ethereum a înregistrat o nouă scădere săptămâna trecută. După ce a pornit de la peste 1.600 de dolari, a scăzut cu 3% în decurs de șapte zile și se tranzacționează acum în jurul valorii de 1.560 de dolari.

Veștile din SUA cu privire la cererea de înființare a ETF-ului Grayscale au consecințe foarte importante pentru piața bitcoin. Povestea aprobării ETF-ului cu preț “spot” a influențat piața bitcoin timp de câteva luni.

Pe măsură ce barierele în calea aprobării pentru astfel de produse scad, continuă să crească speranța investitorilor că le-am putea vedea pe piață mai devreme sau mai târziu.

Guvernul SUA deține 5 miliarde de dolari în bitcoin

Guvernul SUA deține bitcoin în valoare de 5 miliarde de dolari, potrivit unui raport publicat de Wall Street Journal. Acest lucru, conform raportului, îl face unul dintre cei mai mari deținători din lume ai criptoactivului.

Ar trebui să ne îngrijoreze faptul că guvernul SUA deține o participație atât de mare în bitcoin? În situația actuală, nu în mod deosebit. Cele mai multe dintre deținerile sale sunt accidentale, legate de confiscări din activități ilicite, mai degrabă decât de o politică activă de acumulare a criptoactivului.

În plus, cu 5 miliarde de dolari, deținerile sale reprezintă mai puțin de 1% din valoarea totală de piață a bitcoin, care, potrivit Coinmarketcap, este de aproximativ 543 de miliarde de dolari. Fiind o rețea descentralizată, bitcoin ar avea nevoie de o participație de peste 50% pentru ca un singur actor să preia controlul. Este foarte puțin probabil ca acest lucru să se întâmple. În cazul în care un actor important ar încerca să dețină o participație de 50%, prețul ar crește oricum în spirală, ceea ce ar face ca acest lucru să fie din ce în ce mai greu de realizat.

Balenele Bitcoin își mențin deținerile, în timp ce balenele Ethereum vând

“Balenele” ce dețin Bitcoin și Ethereum acționează complet diferit în acest moment, conform datelor Glassnode. "Balenele" se referă la deținătorii de dimensiuni semnificative (de obicei peste 1000 BTC) ale unui criptoactiv. În timp ce balenele Bitcoin par să acumuleze, balenele Ethereum își vând deținerile.

Această tendință reflectă divergența pe care am văzut-o în ultima vreme între cele două mari criptoactive. Bitcoin, deși nu a avut schimbări meteorice de preț, pare să se mențină stabil pe fondul unei volatilității mai mari a pieței, în timp ce Ethereum nu a fost la fel de robust.

Ca întotdeauna, însă, este important să nu interpretăm prea mult activitatea marilor deținători, deoarece aceștia pot avea propriile motive pentru a cumpăra sau a vinde. Este important ca investitorii să se gândească mai degrabă la argumentele pe termen lung și la potențialul criptoactivelor în viitor.

Ferrari acceptă criptoactive ca mijloc de plată

Brandul italian de mașini de lux Ferrari acceptă acum criptoactive ca mijloc de plată, potrivit unui raport publicat de Reuters. Acest lucru vine ca urmare a cererilor venite din partea unor clienți bogați, a declarat șeful de marketing și comercial al firmei.

Compania spune că a observat un mix de clienți mai tineri și investitori tradiționali cu dețineri de criptoactive care doresc să plătească pentru vehiculele lor de lux folosind token-uri. Acest lucru plasează Ferrari în pas cu alte firme, cum ar fi Tesla, care a început să accepte bitcoin ca formă de plată în 2021.

Una dintre cele mai mari critici din ultima vreme aduse criptoactivelor a fost că  acestea nu pot funcționa ca monedă, deoarece oamenii nu  le folosesc ca metodă de plată. Totuși, acest lucru pare să fie contrazis de experiența Ferrari și ar putea fi un indiciu al schimbărilor care vor urma mai departe, pe măsură ce alte companii devin mai flexibile în ceea ce privește metodele de plată pe care le acceptă.

Analiză făcută de Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.