Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Bitcoin își dă ultima suflare' - anunț îngrijorător făcut de economiștii de la Banca Centrală Europeană

benzinga.com
criptomonede economii bitcoin

Industria cripto suferă șoc după șoc! După falimentul FTX, acum experții Băncii Centrale Europene (BCE) prezintă o concluzie îngrijorătoare: „Bitcoin nu este nici un mijloc de plată acceptabil, nici o formă de investiții și, prin urmare, nu ar trebui să fie legitimat de autoritățile de reglementare.”

Sectorul financiar ar trebui să se ferească de consecințele pe termen lung ale promovării investițiilor în bitcoin, în ciuda posibilelor profituri pe termen scurt. "Impactul negativ asupra relațiilor cu clienții și daunele aduse reputației întregii industrii vor deveni enorme atunci când investitorii bitcoin suferă noi pierderi", a declarat într-un raport directorul general al infrastructurii de plăți al BCE, Ulrich Bindzail, și consilierul Jürgen Schaaf.

Bitcoin a crescut la 69.000 de dolari în noiembrie 2021 și a scăzut la 17.000 de dolari până la jumătatea lunii iunie 2022, după care se situează în jurul valorii de 20.000 de dolari.

"Pentru susținătorii bitcoin, această stabilizare pare un răgaz înainte de a se ridica la noi maxime. Cu toate acestea, este mult mai probabil ca aceasta să fie o ultimă suflare susținută artificial înainte de drumul spre uitare", notează experții BCE.

În opinia lor, conceptul de bitcoin și imperfecțiunile tehnologice pun sub semnul întrebării acceptabilitatea criptomonedei ca mijloc de plată. "Bitcoin nu a fost niciodată folosit în niciun mod serios pentru tranzacțiile din lumea reală", spun experții.

Faptul că investiția în criptomonedă se bazează exclusiv pe speculații face bitcoin inacceptabil și ca mijloc de investiții, cred ei. "Bitcoin nu aduce bani (cum ar fi imobiliarele), dividendele (cum ar fi acțiunile), nu poate fi folosit cu beneficii (cum ar fi mărfurile) sau nu oferă beneficii sociale (cum ar fi aurul)", se arată în declarație.

"Deoarece nu este potrivit nici ca mijloc de plată, nici ca formă de investiție, ar trebui tratat ca nimic", spun experții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.