Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bitcoin trece de pragul de 41.000 de dolari (analiză)

impact.ro
bitcoin criptomoneda

Bitcoin a surprins și a încântat în weekend, trecând pragul de 41.000 de dolari, continuându-și astfel evoluția puternică din ultima vreme.

Criptoactivul și-a depășit cel mai ridicat nivel din ultimele 19 luni (de la începutul lunii aprilie 2022), în timp ce investitorii au continuat să se pregătească pentru potențiala lansare a pieței ETF-urilor bitcoin.

Bitcoin a început săptămâna trecută la puțin peste 37.100 de dolari, înregistrând apoi creșteri importante de-a lungul ultimelor șapte zile, realizând o creștere totală de 10,5%.

Ether a avut o performanță la fel de solidă, cu o creștere de 9,2% pe parcursul săptămânii. Criptoactivul a început săptămâna sub 2.050 dolari, iar acum se tranzacționează pe eToro în jurul valorii de 2.231 dolari. Tot pe eToro, bitcoin cash a înregistrat o creștere de preț de aproape 9% în această dimineață.

Săptămâna aceasta

Speculațiile privind ETF-urile vor continua să influențeze comportamentul investitorilor pe piața cripto în această săptămână, pe măsură ce aceștia cred în impactul transformator pe care deschiderea pieței pentru investitorii instituționali îl va avea asupra ecosistemului.

În ceea ce privește evenimentele care ar putea afecta performanța pieței, această săptămână este în general liniștită. Cu toate acestea, vineri sunt raportate cifrele privind ocuparea forței de muncă din SUA, care în ultima vreme au avut tendința de a agita piețele datorită implicațiilor asupra nivelului ratelor dobânzilor.

Noutăți care ne-au atras atenția

Grayscale se pregătește pentru ETF-uri cu o nouă recrutare

Grayscale se pregătește să concureze în noul spațiu potențial BitcoinETF cu o nouă recrutare de la administratorul de active Invesco. Compania l-a angajat pe John Hoffman, un veteran de 17 ani al administratorului de fonduri, pentru a conduce echipa de distribuție și parteneriate a Grayscale.

MicroStrategy își mărește deținerile în Bitcoin

Compania tech MicroStrategy și-a mărit deținerile în bitcoin cu 593 de milioane de dolari, deoarece consideră că piața bull merge înainte. Astfel, compania a ajuns să dețină aproximativ 6,6 miliarde de dolari în criptoactive la prețurile actuale.

Tokenul cripto al JPMorgan este pregătit pentru tranzacții interbancare

Tokenul JPM Coin al JPMorgan a fost lansat pe Partoir, un sistem de decontare bancară bazat pe blockchain și ar putea fi folosit acum în transferurile instituționale între bănci. Compania spune că tokenul ar putea fi folosit pentru a deconta miliarde de tranzacții interbancare în viitor.

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.