Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declinul Bitcoin continuă: Valoarea la care ar putea ajunge criptomoneda

Bitcoin Romania
bitcoin

Analiştii de pe Wall Street se confruntă cu o sarcină aproape imposibilă când încearcă să prezică traseul efectuat de Bitcoin, scrie Bloomberg. O echipă de strategi condusă Nikolaos Panigirtzoglou, senior member al gigantului bancar JPMorgan, spune că selloff-ul Bitcoin încă nu a ajuns la final.

Între timp, banca de investiţii Goldman Sachs semnalează că declinul din ultimele săptămâni ridică semne de întrebare pentru investitorii instituţionali, iar agenţia de informaţii financiare Medley Global Advisors a avertizat că Bitcoin ar putea scădea sub pragul de 20.000 de dolari.

„Este mult prea devreme pentru a declara sfârşitul scăderilor suferite de Bitcoin”, spun analiştii JPMorgan, citând lipsa de achiziţionare a fondurilor în Bitcoin şi contractelor futures reglementate.

Piaţa criptomonedelor a pierdut 1.000 de miliarde de dolari

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a crescut luni cu 9% la 36.800 dolari, după un weekend care a dus activul digital la 40% sub recordul înregistrat în urmă cu o lună.

Piaţa crypto a suferit o serie de lovituri în ultimele săptămâni, în mare parte din cauza criticilor lansate de Elon Musk cu privire la cantitatea imensă de energie necesară minării de Bitcoin şi noilor serii de reglementări ale autorităţilor chineze.

Recent, indicele Bloomberg Galaxy Crypto, care include Bitcoin-ul şi alte criptomonede, s-a prăbuşit cu 40%, cel mai slab rezultat de la începutul pandemiei. Totodată, valoarea monedelor virtuale a scăzut cu aproximativ 1.000 de miliarde de dolari, de la un maxim de 2.600 de miliarde luna aceasta.

Un raport al firmei de analiză blockchain Chainalysis arată că, în ultimele 12 luni, au fost cheltuiţi 110 miliarde de dolari pentru a cumpăra Bitcoin la o medie de preţ de 36.000 de dolari per monedă. Astfel, marea majoritatea a investiţiilor nu reuşesc să obţină profituri în situaţia în care moneda nu este tranzacţionată la peste 36.000 dolari.

În ultimul an au fost cheltuiţi la nivel global peste 200 de miliarde de dolari pentru a achiziţiona Bitcoin, peste jumătate din totalul banilor lansaţi către criptomonedă. La jumătatea lunii aprilie, Bitcoin-ul se tranzacţiona la aproape 65.000 de dolari.

Ben Emons, managing director al Medley Global Advisors, spune că posibilitatea unei scăderi sub pragul de 20.000 dolari nu poate fi „scoasă din calcule”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.