Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bittnet investeşte în companiile ISEC Associates şi Computer Learning Center

Mediafax
bani

Bittnet Systems a semnat contractele de vânzare-cumpărare pentru preluarea unui pachet majoritar în compania de securitate cibernetică ISEC Associates SRL şi preluarea integrală a companiei de training IT Computer Learning Center SRL, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al Bittnet transmis vineri AGERPRES, valoarea tranzacţiei pentru cumpărarea a 69,99% din ISEC Associates este de 295.000 lei, sumă care va fi achitată într-o singură tranşă, în numerar, către acţionarul fondator, Alexandru Andriescu. De asemenea, conform acordului şi sub rezerva aprobării de către acţionari, Bittnet va acorda împrumuturi către ISEC sau garanţii pentru accesarea de credite în valoare totală de 241.000 euro în următorii doi ani, pentru dezvoltarea afacerilor companiei.

ISEC Associates este o companie fondată în 2003, specializată în servicii complete de audit de securitate, consultanţă şi testare. ISEC ajuta companiile să identifice, evalueze, securizeze şi gestioneze securitatea informaţiilor.

Prin achiziţionarea ISEC, Bittnet îşi dezvoltă poziţia pe piaţa securităţii cibernetice.

Contractul de achiziţie pentru 100% din compania Computer Learning Center (CLC) are o valoare netă de 225.000 lei, plătibili în termen de 3 zile lucrătoare de la semnarea acordului.

"În cadrul tranzacţiei, vânzătorului îi revin activele non-core ale CLC evaluate la 500.000 lei. Astfel, Bittnet va datora o tranşă suplimentară de 500.000 lei odată cu încasarea de către CLC de la vânzător a contravalorii de piaţă a activelor non-core şi

eliminarea din patrimoniul firmei a acestor active. Prin achiziţia integrală a CLC, Bittnet Group îşi consolidează divizia de Educaţie şi extinde portofoliul de certificări, în special în sectorul securităţii cibernetice", se precizează în comunicatul citat.

Computer Learning Center colaborează cu peste 30 de formatori certificaţi şi a livrat peste 2500 de cursuri la 15.000 participanţi în ultimii ani. În plus, Bittnet intenţionează să acorde CLC împrumuturi sau garanţii pentru accesarea de credite în valoare de 420.000 euro în următorii doi ani pentru dezvoltarea şi finanţarea activităţii curente.

Cele două tranzacţii de M&A vor fi supuse ratificării Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 7 septembrie 2021.

Bittnet a fost înfiinţată în anul 2007 de către Mihai şi Cristian Logofătu, ambii ocupând poziţii de conducere în cadrul companiei. Încă de la începuturile sale, Bittnet s-a concentrat pe furnizarea de training IT şi soluţii de integrare, bazate pe tehnologiile liderilor de piaţă, precum Cisco, Microsoft, Dell, Oracle, HP, VMware, Google, Amazon Web Services etc.

În februarie 2009, compania şi-a schimbat statutul juridic în societate pe acţiuni (SA), în urma majorării capitalului social, utilizând profiturile generate în 2008. În 2012, compania a primit o primă infuzie de capital 'din exterior' (investiţie tip equity) de la business angel-ul Răzvan Căpăţînă, care este în continuare un acţionar important al companiei.

Din martie 2015, Bittnet este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul BNET. Bittnet a fost prima companie IT care s-a listat pe BVB, după o infuzie de 150.000 de euro în companie, primită de la fondul polonez Carpathia Capital SA în schimbul unei participaţii de 10%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.