Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider Black Lives Matter este acuzat că a furat 10 milioane de dolari din organizație

pbs.org
Black Lives Matter

Liderul Fundației Black Lives Matter Global Network a fost acuzat de foști colegi că a furat donații de peste 10 milioane de dolari pentru uz personal, potrivit unui proces intentat în instanță săptămâna aceasta, scrie latimes.com.

Shalomyah Bowers a fost numit în dosar drept un „administrator necinstit, devenit uzurpator” care a strâns contribuțiile către grupul activist nonprofit pentru a le folosi ca „pușculiță personală”, conform procesului intentat în Los Angeles.

Acțiunile lui Bowers au condus fundația către investigații efectuate de Serviciul Fiscal Intern și diverși procurori generali ai statului, „producând un prejudiciu ireparabil adus BLM în mai puțin de 18 luni”, potrivit acuzațiilor.

„În timp ce liderii BLM și lucrătorii mișcării erau pe stradă și-și riscau viața, domnul Bowers a rămas în birourile sale confortabile, creând o schemă de fraudă”, se mai arată în proces.

Bowers și grupul său au negat toate acuzațiile spunând că „supremația albă” încearcă să lovească mișcarea BLM.

Black Lives Matter Global Network Foundation este o organizație administrativă care strânge fonduri pentru a le distribui către Black Lives Matter Grassroots, organizația-umbrelă.

Bowers a fost angajat de co-fondatorul Black Lives Matter, Patrisse Cullors, în 2020, pentru a ajuta la strângerea și distribuirea de bani către grupurile din cadrul fundației.

Black Lives Matter a intrat sub control fiscal din 2020, când grupul a primit donații de 90 de milioane de dolari pe fondul protestelor după uciderea lui George Floyd de către poliția din Minneapolis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.