Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blackout-ul bate la porțile Finandei - Agenția pentru energie: riscurile de întreruperi de curent în această iarnă au crescut

youtube
blackout pana de curent power outages

Riscul unor scurte întreruperi de energie electrică a crescut în Finlanda din cauza incertitudinii privind producția internă și importurile externe, a declarat joi autoritatea finlandeză pentru energie, conform Reuters, anunță Mediafax.

Operatorul rețelei naționale Fingrid a avertizat, de asemenea, cu privire la posibile pene de curent în această iarnă, în parte din cauza incertitudinii legate de data de pornire a noului reactor nuclear Olkiluoto 3.

La problema Finlandei se adaugă faptul că Suedia vecină, un exportator major de electricitate, intenționează să oprească cel mai mare reactor nuclear al său, Oskarshamn 3, pentru întreținere între 9 și 18 decembrie, în timp ce reactorul Ringhals 4 rămâne deconectat până la 31 ianuarie.

"Mai multe defecțiuni simultane în producția internă sau în conexiunile de transport ar putea duce la penurii de electricitate chiar și cu un preaviz scurt", a precizat agenția.

Fingrid, care estimează un consum de vârf de 14.400 de megawați (MW) în această iarnă, a declarat, separat, că consumatorii au redus consumul de energie cu 9% în noiembrie, comparativ cu anul trecut.

Întreprinderile și actorii din sectorul public, cu o capacitate maximă de flexibilitate combinată de aproximativ 200 MW, au convenit, pe bază voluntară, să reducă consumul de energie electrică, dacă este necesar, pentru a evita întreruperile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.