Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blaga: Reprezentantii FMI ne-au spus ca nu se poate renunta la acciza de 7 eurocenti

vasile blaga

Liderii PDL s-au întâlnit luni, la sediul partidului, cu reprezentantii FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, Vasile Blaga aratând într-o conferinta de presa ca democrat-liberalii au înaintat o scrisoare în care au pus o serie de întrebari fata de modul în care decurg discutiile cu Guvernul si au propus o serie de solutii la problemele economice si sociale ale României.

"Am avut o discutie cu reprezentantii FMI, ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale, le-am ascultat punctele de vedere, le-am înaintat o scrisoare în care am pus o serie de întrebari fata de modul în care decurg discutiile cu Guvernul României si, desigur, am si propus o serie de solutii pe care noi le vedem la rezolvarea problemelor economice si sociale. PDL sustine un acord cu FMI. În acelasi timp, le-am spus si domniilor lor ca privim cu toata atentia semnarea acestui acord în interiorul unui stat de drept, tinând cont de declaratiile premierului care spunea ca va pune în practica, va aplica o scrisoare de intentie chiar daca nu va semna presedintele, ori niciodata presedintele României nici înainte de 1990 si nici dupa, indiferent cine a fost, nu a semnat o astfel scrisoare de intentie, ele au fost semnate doar de ministrii de Finante si de guvernatorul BNR", a precizat Blaga.

El a aratat ca democrat-liberalii au spus ca nu sunt de acord cu liberalizarea pietei gazelor naturale.

"Noi ne-am exprimat îngijorarea si am spus ca nu suntem de acord cu liberalizarea pietei gazelor naturale, nu exista o astfel de piata în UE. România are doar doi producatori de gaze si importam dintr-o singura sursa, platind un pret politic mare. A realiza piata libera a gazelor înseamna a aduce gazele la pretul mare a celor din import si duce la distrugerea completa a energiei chimice din România. Le-am spus ca suntem nemultumiti de faptul ca au fost de acord cu un buget aferent anului 2013 fara niciun studiu de impact, asupra numeroaselor taxe si impozite introduse", a adaugat Vasile Blaga, aratând ca au fost doua rectificari negative si ca situatia a dus la o crestere economica fara a crea locuri de munca.

Vasile Blaga a precizat ca a aflat de la reprezentantii FMI, Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale ca nu se pune problema eliminarii taxei de 7 eurocenti pe combustibil.

"Am aflat de asemenea ca nici nu se pune problema eliminarii taxei de 7 eurocenti pe litrul de combustibil cu care noi nu suntem de acord. Ei au spus foarte clar: e prinsa în buget, lucrurile sunt prinse în buget, Codul fiscal este în vigoare, doar a fost amânata pe parcursul a trei luni de zile", a precizat Blaga.

El a aratat ca le-a spus reprezentantilor FMI ca acordul nu a reusit în niciun fel sa impulsioneze Guvernul României în ceea ce priveste managementul privat al companiilor de stat.

"Nu am primit un raspuns din partea domniilor lor eficient fata de o problema pe care dânsii au ridicat-o, dânsii au cerut BNR sa faca o analiza asupra situatiei bancilor din tara, care, iata, au pierderi de performanta de 20%. De asemenea, le-am spus foarte clar ca nu au reusit sa impulsioneze în niciun fel Guvernul României acordul cu FMI si în ceea ce priveste managementul privat al companiilor de stat, ca sa nu mai vorbim de ASF, care, iata, vedem astazi seful ASF are venituri lunare mai mari decât trezorierii SUA, ca sa nu mai vorbim de presedintele Bancii Europene, pe lânga faptul ca toti si-au angajat acolo nevestele, finii, sotiile si asa mai departe", a precizat Vasile Blaga.

La întâlnirea democrat-liberalilor cu reprezentantii FMI, au participat presedintele PDL, Vasile Blaga, europarlamentarul Theodor Stolojan si prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.