Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blaga: S-ar putea sa ajungem la guvernare inainte de termenul in care multi cred

blaga iohannis

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat duminică, la Bacău, în cadrul unei reuniuni cu activul de partid din judeţ, că până la 1 decembrie vor trebui stabiliţi toţi candidaţii partidului pentru alegerile locale din 1 iunie 2016. Blaga sustine nevoia intaririi organizatiilor locale pentru ca ar putea prelua guvernarea inainte de termenul 'in care multi cred'.

,,Va fi o vară activă pentru liberali pentru că s-ar putea să ajungem la guvernare chiar înainte de termenul în care mulţi cred. Să fructificăm următoarele luni atât pentru a întări structurile din teritoriu, pentru a finaliza procesul de fuziune la nivelul tuturor localităţilor, dar şi pentru a identifica cei mai buni candidaţi pe care să-i propunem în alegerile locale. Este absolut necesar, în urmărirea obiectivului comun, să depăşim orgoliile care au despărţit", a spus Vasile Blaga.

Potrivit acestuia, "pentru a reuşi, PNL trebuie să privescă nu în trecut, ci în viitor". "Cine nu percepe că există un singur PNL are podul rupt către liberali. Adversarul nostru politic este dincolo, în afara partidului şi se numeşte PSD", a precizat Vasile Blaga.

El a cerut încetarea coabitării liberalilor cu PSD în unele judeţe. "Mai sunt coabitări cu structurile PSD din unele judeţe. Nu cred că mai poţi fi liberal dacă coabitezi cu PSD, tu ori rudele tale. Lumea este informată, are alte standarde de a cunoaşte realităţile şi nu poate fi înşelată prin diverse tertipuri de coabitare. Vom lua măsuri rapide şi în spiritul statului pentru a netezi drumul către obiectivul nostru: câştigarea alegerilor", a afirmat Vasile Blaga.

Copreşedintele PNL a mai spus participanţilor la adunarea de la Bacău că desemnarea candidaţilor se va face pe baza unor sondaje de opinie ce vor fi realizate de "firme specializate ce oferă garanţia unor rezultate credibile"şi care vor folosi modele de formulare cuprinzând "întrebări distincte pentru mediul rural, oraşe şi municipii". "La centru vom face doar o validare a sondajelor", a precizat Vasile Blaga.

La rândul său, copreşedinte PNL Alina Gorghiu a subliniat faptul că nici ea şi nici Vasile Blaga nu au "oameni preferaţi" în privinţa candidaturilor pentru locale.

"Pentru noi nu este important pe ce filieră vin propunerile de candidatură. Nu facem distincţie între foştii PDL-işti ori membrii vechiulul PNL. Pentru noi important este să fie respectate criteriile de integritate şi profesionalism, dar şi un criteriu foarte important, neglijat până acum, acela ca posibilul candidat să deţină suportul comunităţii din zona unde candidează. Chiar dacă din sondaj partidul îl consideră Făt Frumos ori Zâna cea Frumoasă, însă reiese că acel candidat nu are susţinerea comunităţii, el nu va fi acceptat. Nu vom face distincţie între locurile de unde vine candidatul respectiv, dar vom ţine foarte mult cont de opţiunea alegătorilor din judeţ şi din comunitate. Cred că este cel mai important lucru. Aşa ne maximizăm şansele şi aşa se face o campanie profesionist şi nu pe preferinţe personale", a spus Alina Gorghiu.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.