Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blatul lui Ludovic Orban pentru Primăria Bucureștiului

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Poate cea mai clară dovadă că Nicușor Dan este un produs politic de laborator, lansat pe scena politică ca activist pentru a-și asigura un bazin de susținere cât mai larg în contextul unui sictir generalizat al societății civile față de politicieni, este asocierea cu Ludovic Orban. Pe fondul alegerilor locale de anul viitor, Ludovic Orban, președintele PNL continuă să-l susțină pe Nicușor Dan, care s-a autopropus încă din această primăvară candidatul unic al Opoziției în lupta cu primarul în exercițiu, social-democrata Gabriela Firea.

În contextul electoral de anul viitor, Orban susține că vrea să defileze cu o figură proaspătă în politică, cu profil de activist, neimplicată până acum în politica de cumetrii. Opusul său adică, dat fiind că Orban este un fel de personaj politic de combinagiu din partea PNL-ului. Susținerea lui Dan în 2020 poate fi o nouă încercare a lui Orban de a ajunge să controleze Primăria Capitalei cu al ei buget de peste 1 miliard de euro, după eșecul din 2016. La acel moment, Orban care candida la Primărie din partea PNL (iar Nicușor Dan din partea USB) a fost nevoit să se retragă din cursă odată cu declanșarea anchetei DNA. "La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim-vicepresedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri (Tiberiu Urdăreanu – n.n) pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic candideaza la functia de primar al municipiului Bucuresti", comunicau la acel moment procurorii DNA într-un comunicat de presă.

Citește și: Viorica Dăncilă îl nimicește pe Victor Ponta – Știe doar să distrugă

Cu noile adiții în PNL, Orban ar avea acum în partid de unde alege figuri noi, cel mai notoriu fiind Rareș Bogdan, locomotiva PNL în recentele alegeri europarlamentare, dar marginalizat de ostilitatea lui Orban. Liderul PNL tinde să parieze pe un candidat gen “Roxana Wring care iată cum a făcut USR 40% la București''. Orban este convins că Dan, un apropiat în viața de zi cu zi și în afaceri al Roxanei Wring, va aduce Primăria Capitalei PNL-ului după ani la rând în care liberalii au pierdut în fața social-democraților, iar mai nou, Bucureștiul este un bastion al Alianței USR-PLUS, potrivit sondajelor.

Poate Orban se bazează și pe faptul că Dan mai are susținători în USR, mulți preferându-l în în defavoarea fostului ministru, Vlad Voiculescu, propunerea USR pentru Primăria Capitalei. Ce pare să nu vadă însă Orban este ceea ce toată lumea știe deja, după încercarea nereușită din 2016 a lui Dan de a deveni primarul Bucureștiului – că Nicușor Dan, dincolo de reputația de ONG-ist cu ceva succese la activ prin tribunale, nu a venit cu soluții convingătoare pentru a rezolva problemele presante ale Capitalei, după cum atrăgea atenția recent și Moise Guran pe propriul blog.

Citește și: Victor Ponta o face praf pe Viorica Dăncilă: Presupun că au fost scrise de un consilier, nu de Doamna Premier – că erau fără greșeli de ortografie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.