Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Blestemul' PDL: Ministrul Muncii anunţă că în Guvernul Orban 'există o preocupare' pentru tăierea salariilor bugetarilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Violeta Alexandru

Guvernul va lua în calcul tăierea salariilor bugetarilor. O spune Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care a răspuns întrebărilor primite de la ascultătorii emisiunii „România în Direct”, de la Europa FM.

Tăierile salariale în sectorul bugetar ar veni în contextul în care în mediul privat s-au luat deja astfel de măsuri. Întrebată dacă "Guvernul are de gând în vreun fel să umble la salariile bugetarilor", Violeta Alexandru a răspuns:

"Suntem conştienţi că este nevoie de solidaritate din partea tuturor. Nu există cetăţeni de tipuri diferite, unii care se sacrifică şi unii care se bucură. Adică se bucură în sensul că n-au nicio grijă. Confirm că există o preocupare în acest sens, dar fără să pot intra în detalii."

Violeta Alexandru face apel la companiile din țară să nu apeleze la ajutoarele oferite de Guvern dacă își pot menține activitatea la un nivel rezonabil.

Precedentul guvern care a tăiat salariile bugetarilor a fost Guvernul PDL condus de Emil Boc, în 2010, în contextul crizei economice mondiale. A fost momentul în care PDL a început să fie puternic contestat, după ce în 2008 şi 2009 câştigase alegerile parlamentare şi prezidenţiale. Ajuns de la peste 30% la sub 15%, PDL a fuzionat în 2014 cu PNL. Ulterior, Traian Băsescu a recunoscut că tăierea salariilor a fost o greşeală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.