Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blinken se întâlnește cu lideri arabi pentru a discuta despre conflictul din Gaza

nbcnews.com
Antony Blinken

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, se întâlnește luni cu lideri arabi pentru a discuta despre războiul din Gaza. Întâlnirile au loc Emiratele Arabe Unite și în Arabia Saudită.

Secretarul de stat Antony Blinken poartă luni mai multe discuții cu liderii arabi pentru a opri extinderea războiului din Gaza. El s-a întâlnit deja cu liderul din Emiratele Arabe Unite, șeicul Mohammed Bin Zayed Al Nahyan. Discuția a avut loc la Abu Dhabi. Tot luni, Blinken merge în Arabia Saudită. Acolo trebuie să discute cu prințul moștenitor Mohammed bin Salman în orașul oază Al Ula. Ulterior, el va pleca în Israel, potrivit Reuters.

În cadrul întâlnirilor, este prezentat angajamentul Washingtonului de a „asigura pacea regională durabilă care să asigure securitatea Israelului și să promoveze înființarea unui stat palestinian independent”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, prin intermediul unui comunicat, potrivit mediafax.

Duminică, Blinken a avut discuții asemănătoare cu liderii din Iordania și Qatar. În Asia s-a mai discutat despre criza din Sudan și despre atacurile rebelilor Houthi asupra navelor comerciale din Marea Roșie. Americanii au format o coaliție internațională de peste 20 de țări pentru a asigura securitatea în apele internaționale.

Blinken efectuează a patra călătorie în Asia de când a izbucnit confloctul dintre Israel și Hamas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.