Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blinken şi Kuleba, discuție importantă înainte de summitul NATO: 'Lucrăm pentru ca deciziile finale să fie un câştig pentru toţi'

universul.net
dmitro kuleba

Secretarul de stat american Antony Blinken şi ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, anunţă că au avut o convorbire telefonică despre summitul NATO din această săptămână şi despre campania de contraofensivă a Kievului pentru a recupera teritoriile luate de Rusia, informează Reuters.

"Am avut astăzi o discuţie importantă cu ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba înaintea summitului NATO din această săptămână", a precizat Blinken pe Twitter.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, a afirmat, într-un comunicat separat, că diplomaţii au discutat, de asemenea, despre "progresele înregistrate în contraofensiva Ucrainei".

Kuleba a notat pe Twitter că acest apel a fost pentru a stabili detaliile înaintea summitului NATO, care începe marţi la Vilnius.

"Am avut o convorbire productivă cu Secretarul Blinken înainte de Vilnius", a afirmat Kuleba pe Twitter. "Cu 48 de ore rămase, lucrăm pentru ca deciziile finale să fie un câştig pentru toţi: Ucraina, NATO şi securitatea globală".

Ucraina speră să primească la Vilnius un semnal clar cu privire la perspectivele sale de aderare la NATO. Casa Albă a declarat vineri că preşedintele Joe Biden şi colegii săi din alianţa condusă de SUA vor discuta despre paşii pe care Ucraina trebuie să îi parcurgă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.