Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blocaj de etapă în dosarul Microsoft la Senat: Prima ședință, în pericol

dosar justitie

Senatorii juristi ar putea incepe cu o amanare consultarea documentelor DNA cu privire la senatorii Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu.

Presedintele comisiei Juridice din Senat, Catalin Boboc, a anuntat, luni, ca sedinta programata pentru miercuri nu poate avea loc din punct de vedere legal pentru ca nu s-a primit aprobarea de la Biroul Permanent.

"Având în vedere programul aprobat de către Plenul Senatului, care impune activităţi doar în teritoriu până la alegeri, Comisia Juridică nu poate desfăşura o şedinţă legală miercuri, 8 octombrie, aşa cum se stabilise, întrucât Biroul Permanent nu a mandatat Comisia pentru a lucra în perioada vacanţei electorale. Vineri, 3 octombrie, am solicitat Biroului Permanent al Senatului să clarifice situaţia. Până în prezent, nu am primit niciun răspuns", se arata intr-un comunicat de presa.

DNA solicită ridicarea imunităţii pentru începerea urmăririi penale pe numele a nouă foşti miniştri, în dosarul privind presupuse fapte de corupţie în cazul mai multor contracte referitoare la licenţe IT. Printre acestia se afla si actualii senatori Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu.

Biroul permanent al Senatului înaintat Comisiei juridice copiile materialului probator şi referatul DNA, iar comisia are termen 15 zile pentru întocmirea unui raport în acest caz.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.