Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BLOCAJ fără precedent - Protestul magistraților s-a extins la jumătate din instanțele din țară - Harta județelor afectate

ciocanel judecator

Tot mai multe instanțe din România se alătură protestului împotriva OUG 7 prin care se modifică legile justiției. Conform Digi 24 instanțele din jumătate din județele României protestează față de OUG emisă de guvern.

"În urmă cu șase zile, Parchetul Judecătoriei Constanţa devenea primul care îşi suspenda activitatea. De atunci şi până în momentul de faţă am ajuns la peste 80 de instanţe şi parchete care protestează faţă de Ordonanţa de Urgenţă 7, cea care modifică legile justiţiei. Ieri s-au alăturat protestelor şi magistraţii de la Tribunalul Bucureşti.

Citește și: Victor Ponta anunță BREAKING NEWS: 'Ponta îl laudă pe Dragnea: Da, chiar îl laud!'

Adunarea generală a fiecărui parchet sau a fiecărei instanţă stabileşte propria metodă de protest. Aşa se face că în momentul de faţă avem judecători sau procurori care şi-au suspendat activitatea. Un exemplu este cel al procurorilor DIICOT, care până pe 8 martie vor soluţiona doar situaţiile urgente.

 

Alţi magistraţi au decis să-şi suspende doar activitatea cu publicul sau cea judiciară. O altă formă de protest este cea adoptată şi de procurorii Parchetului General. Magistraţii au anunţat că vor purta pe braţe banderole albe până când problema ordonanţei se va rezolva. Vineri, la ora 12:00, magistraţii din mai multe instanţe şi parchete vor ieşi în faţa sediilor pentru a-şi face cunoscute nemulţumirile", conform Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.